Festivali fırsata çevirdi

Mersin Narenciye Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 17 yaşındaki Kübra ve annesi Semra Karabulut festival alanının en renkli simalarındandı.

Yayınlanma: 05.11.2019 - 10:07
Abone Ol google-news

Yedincisi düzenlenen Mersin Narenciye Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 2.3 milyar dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatının dörtte birini gerçekleştiren Mersin’de düzenlenen festivale katılim yüksekti. 

CANLI MEYVEDEN HEYKELER

Festival alanını yaklaşık 100 ton narenciye kullanılarak hazırlanan heykeller süsledi. Yurttaşlar bu figürlerin önünde fotoğraflar çektirdi.  Ayrıca tüm festival boyunca santranç turnuvası, su jeti gösterisi, flyboart gösterisi de yapıldı.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIĞI İÇİN FESTİVALDE

17 yaşındaki Kübra annesinin tasarladığı kostümle festival alanındaydı. Anne Semra Karabulut’un tasarladığı kostümle dolaşan Kübra ile fotoğraf çektirmek isteyenler 1 TL ödedi. Kübra üniversiteye hazırlık aşamasında olduğunu belirterek, “Bu elbise annemin tasarımı. Benimle fotoğraf çektirmek isteyenler 1TL veriyor. Kazandığım parayı üniversite hazırlığım için kullanacağım. Festival de bu birikim için iyi bir fırsat oldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler