Fenerbahçe S.O.S veriyor

Sarı-Lacivertliler bu sezon ligde ve Avrupa’da 12 maçta 14 goyl edi.

Yayınlanma: 03.10.2015 - 07:36
Abone Ol google-news

Sezona başlarken 15 oyuncu alıyorsunuz, hedef büyük ama gelgelelim bazı bölgelere transfer edilenlerin performansları itibarıyla hayal kırıklığı yaratıyor. İşte Fenerbahçe’nin savunması. Ne olacak defansın bu hali? Gelenler, gidenleri aratıyor. Egemen Korkmaz ile Bekir İrtegün’ü arıyorum. Daha öncede söyledim; en azından Egemen gönderilmeseydi. Şu ana kadarki lig ve Avrupa’da toplam 12 maçta 14 gol yendi. “Kopya goller” gelecek için endişe verici. Yıldızlar topluluğuna ayıp. Sarı - Lacivertliler grubunda sonuncu sırada. Molde’yi yenmiş olsalardı kim bilir belki de liderlik koltuğundaydılar. Önemli bir avantaj kaçtı. Celtic maçı yenilgiyle tamamlanmış olsaydı Pereira’nın vay haline. 70 milyon Avro’luk takımın hocası bir puana seviniyor. İlginç.

Celtic karşısında aynı film

Celtic karşısında Fenerbahçe’deki en büyük olumsuzluk yine savunmadaki zaaflardı. Ev sahibi ekibin Griffiths ve Commons ile attığı iki gol, Sarı - Lacivertli takımın bu sezon geride kalan birçok maçta yediği gollerin adeta kopyasıydı. Özellikle savunmada birbirleri ve kalecileriyle uyum sıkıntısı yaşayan iki stoper Bruno Alves ve Simon Kjaer’in adeta rakip forvetleri unutması, çok basit goller yenilmesi sonucunu doğurdu.

Sadece savunmacılar değil, onlara destek amacıyla duran toplar başta olmak üzere rakip ataklarda geriye gelen orta saha oyuncuları da adam paylaşımında ciddi hatalar yaptı. İlk golde Mehmet Topal’ın hemen arkasında kalan Griffits’e yönelik hamlede bulunmaması, bu oyuncunun bomboş kalarak ağları havalandırmasına yol açtı. Bu ve benzeri savunma hataları yüzünden canı çok yanan Fenerbahçe, bu sezon ligde 6 maçta 6 ve Avrupa’da da 6 maçta 8 golü kalesinde gördü.

TFF ve MHK’ye tebrik

Fenerbahçe Kulübü, internet sitesinden bir bildiri yayımlayarak bu haftaki hakem atamaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) teşekkür etti. Sarı - Lacivertlilerin bildirisi şöyle: “1 Ekim 2015 tarihinde TFF, MHK tarafından Süper Lig’in 7. hafta maçları için görevlendirilen hakemlerin büyük çoğunluğunun yeni ve genç hakemler arasından seçilmiş olduğunu görmek bizleri fazlası ile mutlu etmiştir.”

Aziz Yıldırım PFDK’de

TFF Hukuk Müşavirliği geçen çarşamba, hakemler hakkında sert açıklamalar yapan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu’nu PFDK’ye sevk etti.

GÜNÜN SORUSU: Persie mi, Fernandao mu?

Fernandao haftalardır suskundu. Hatta maçtan bir iki gün önce Brezilyalı için “Kral golü unuttu” diye yazmıştım. Bana nazire edercesine İskoçya’da iki gol birden attı. Keşke hep atsa. Çok güçlü. Biliyorum. Şimdi kafalarda şu soru oluştu. Robin van Persie mi, Fernandao mu, yoksa ikisi birden mi oynamalı? Şahsi görüşüm üçüncü şık. Yani ikisi birlikte oynarsa daha fazla verim sağlarlar.

Akhisar’a Celtic ayarı!

Avrupa Ligi’nde Celtic ile deplasmanda berabere kalarak gruptaki ilk puanını alan Fenerbahçe’de gözler, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında oynanacak Akhisar Belediyespor maçına çevrildi. Celtic maçında Volkan Şen’in yerine Fernandao’yu aldıktan sonra çift forvetli sisteme geçen ve etkili olan Sarı - Lacivertlilerde teknik direktör Vitor Pereira’nın, Akhisar Belediyespor karşısına da bu anlayışla çıkacağı öğrenildi. Van Persie ve Fernandao’yu birlikte oynatmayı düşünen Portekizlinin, bu iki oyuncunun arkasında Diego Ribas’a görev vereceği ifade edildi.

Gerek Beşiktaş gerekse de Celtic maçlarında yenilen goller nedeniyle Alves ve Kjaer ile görüşme yapacak olan Vitor Pereira’nın, savunmanın zamanla oturacağını belirtip moral vereceği gelen haberler arasında.

DIŞ BASIN: ‘Kurtarıcısı kulübeden geldi’

Fenerbahçe’nin Celtic karşısında 2-0’lık yenilgiden Fernandao’nun golleriyle beraberliği kurtarması, dış basında yankı buldu.

Herald Scotland gazetesi, Celtic’in defans oyuncusu Ambrose’nin komik hediyelerinin F.Bahçe’ye bir puan kazandırdığını vurgulayarak, Nijeryalı oyuncunun yaptığı hatayla Celtic’in unutulmaz bir galibiyet almasından mahrum bıraktığını yazdı.

Daily Record gazetesi de Ambrose’nin Türklere verdiği hediyeler nedeniyle, Leigh Griffiths ve Kris Commons’ın gollerinin kazanmak için yeterli olmadığını yazdı. İşte dış basından diğer başlıklar:

* The Scotsman (İskoçya): Ambrose’nin hataları Celtic’in 2 puanına mal oldu.

* Daily Mail (İngiltere): Fernandao yedek kulübesinden gelerek 2 rahat golle Celtic’i cezalandırdı.

* SKY Sports (ABD): Yedekten gelen Fernandao’nun 2 golü, Ronny Deila’nın adamlarının işini bozdu.

* GOAL (ABD): F.Bahçe’nin geri dönüşü Celtic’in işini bozdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler