Sermaye krizinin faturası emekçilere

Marksist Manifesto-Sınıf Tavrı örgütlenmelerinin ortak “Ekonomik Kriz, Türkiye ve İşçi Sınıfı Sempozyumu”nda burjuvazinin en gerici ideolojilerinin kuşatmasına karşı, işçi sınıfı mücadelesini önemseyen herkese güç birliği çağrısı yapıldı.

Yayınlanma: 13.12.2019 - 02:00
Sermaye krizinin faturası emekçilere
Abone Ol google-news

Marksist Manifesto-Sınıf Tavrı örgütlenmeleri, bilim insanları, ekonomistler, işçi sendikaları, emekçi örgütlenmelerinin de katkılarıyla, ülkemizde son 1.5 yılda çok ciddi boyutlarda yaşanan ekonomik krizi, en ağır bedellerinin emekçilere ödetildiği sonuçlarını masaya yatırdı. 

1 Aralık günü Kenter Tiyatrosu salonunda düzenlenen, çok kalabalık emek örgütlenmelerinin üç kuşağından, işçi eylemlerinin, direnişlerinin içinden gelenlerin de tartışmacı olarak katıldıkları sunumlar, açıkoturumlar olarak gün boyu süren etkinliği, Cumhuriyet okurlarının ilgi ve duyarlılıklarını gözeterek, gecikmeli de olsa sizlerle paylaşmak istedik.

Selamlama, başlama konuşmasını, Sınıf Tavrı yönetim kurulu adına yapan Kemal Parlak, Türkiye’nin son 1.5 yılda çok ciddi bir ekonomik kriz yaşamakta olduğunun altını çizerek söze girdi. İşsizliğin, Cumhuriyet tarihinin 13-14 yüzdelerle en yüksek rakamlarına ulaştığını, 8-9 milyonlara vardığını, çok önemli kısmının da genç nüfustan olduğunu söyledi, yoksulluğun derinleştiğine değindi.

Yakın tarihin emeğe yönelik saldırılarından en çarpıcılarından örnekler verdi. İşçi sınıfının yıllar boyu zorlu savaşımlarla elde ettiği kazanımların bir bir geri alınmasından da, emekçiler için en anlamlı olanlarını sıraladı..

KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEKSEK...

“O aman sevgili arkadaşlar krizi anlayacak, gerçek nedenlerini ortadan kaldıracağız. Sermaye sınıfının, iktidarlarının sermaye lehine uygulamış oldukları kapitalizmin krizlerinin, bu krizin faturasını gerçekten ödemeyeceksek nedenlerini ortadan kaldırmak gerek. O zaman bu düzene karşı olmamız gerekiyor...

İşçi sınıfının sömürülmesine karşı mücadele edemeyişimizin nedenlerinden biri de, burjuvazinin en gerici ideolojileri tarafından kuşatılmışlığımızdır. İşçi sınıfı ciddi bir şekilde bölünmüştür. Aynı zamanda örgütsüzdür. Örgütlü küçük kısmında ise sarı sendikalar tarafından kuşatılmışlardır... Bugün Türkiye’de şöyle ya da böyle direnişler, eylemler devam ediyor... Sınıf mücadelesi içinde yer alan herkesin çatı mücadelesi içinde birleşerek güç vermeleri gereğine inanıyoruz, düşünüyoruz, katkı sunmalarını bekliyoruz” çağrısını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler