Cüneyt Özdemir, Oğuzkaan Koleji'nde medyayı anlattı

Oğuzkaan Koleji, Kariyer Günleri’nde İş Dünyası’nın önde gelen profesyonellerini öğrencileri ile buluşturdu.

Cüneyt Özdemir, Oğuzkaan Koleji'nde medyayı anlattı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.05.2015 - 12:37

Oğuzkaan Koleji Bakırköy ve Maltepe Kampüsü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen, öğrencilerin kariyer hedeflerini belirleme konusunda Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinden bilgi alma fırsatı buldukları Kariyer Günleri’nin konuklarından biri de Cüneyt Özdemir oldu.

Kariyer Günleri’nde yer alan meslek grupları arasında tıp, hukuk, mühendislik, medya, halkla ilişkiler, insan kaynakları, siyaset bilimi, sosyoloji, psikoloji, güzel sanatlar dalları yer aldı.

Katılımcılar, kendilerini tanıtıp, meslekleri hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi vererek; Mesleklerinin günlük hayattaki işleyişini, neden o mesleği seçtiklerini, karşılaştıkları zorlukları ve bunlarla nasıl başa çıktıklarını yaşadıkları deneyimlerle öğrencilere anlattı. İş Dünyası’nın profesyonel isimleri, Oğuzkaan Koleji Öğrencilerinin seçmek istedikleri meslek ile ilgili sorularını cevaplayarak yol gösterici oldu.

Oğuzkaan Koleji Kariyer Günleri kapsamında, öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği sektörlerden biri de medya sektörüydü. Medya sektörünün ünlü ve başarılı ismi Cüneyt Özdemir’in katıldığı oturum, öğrencilerin yoğun ilgisi ve sorularıyla saatlerce sürdü. Televizyonculuğun ve haberciliğin keyifli ve zor yanlarını anlatan Özdemir, bu mesleği seçmek isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.  

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz ‘’Sorumluluk almaya hevesli, kendilerinden, üniversite eğitiminden ve işvereninden beklentileri oldukça yüksek, tercihlerini rahatlıkla ortaya koyabilen, çok kanallı TV ile büyüyüp interneti ve sosyal medyayı  etkin kullanan bir kuşağın, meslekleriyle ilgili uzmanlarından birebir bilgi alması çok önemli. Zira tercihlerini yapmadan seçecekleri meslekle ilgili ikna olmaları, pratikte nasıl işlediğini öğrenmeleri öncelikle üniversite tercihlerini şekillendirecektir. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Oğuzkaan Koleji Kariyer Günleri’ni gelenekselleştirip her yıl yapmayı hedefliyoruz’’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler