‘Harcayın’ talimatı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatiplere ödeneklerin yıl sonundan önce harcanması için talimat verdi. Bakanlık, ödeneklerin “gecikmeye mahal vermeksizin harcanmasını” istedi.

Yayınlanma: 21.12.2019 - 02:00
‘Harcayın’ talimatı
Abone Ol google-news

MEB, öğretmen ve personel maaşlarının ödenmesi dışında yatırıma bütçe bulamazken imam hatiplere para aktarmaya devam ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında ciddi kesintiler yaşayan bakanlık, imam hatiplere ödenekleri harcama çağrısı yaptı.

‘PAY AZALMASIN’

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazı ile verilen talimatın nedeni bir sonraki yıl bütçesinden imam hatiplere ayrılacak payın azaltılmaması için olduğu öğrenildi. Bakanlığın diğer genel müdürlükler üzerinden okullara bütçeye ilişkin benzer bir talimat vermemesi de dikkat çekti. 

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından tüm imam hatiplere iletilen “Gönderilen Ödeneklerin Harcanması” başlıklı ve 13 Aralık tarihli yazıda yıl sonuna kadar yapılması gerekenler sıralandı. 

Yazıda, “Anadolu İmam Hatip Liseleri ile imam hatip ortaokullarına ‘donatım ödenekleri’, ‘küçük onarım ödenekleri’, ‘kira, telefon ve internet ödenekleri’, ‘yurtiçi geçici görev yolluğu ödenekleri’ ve ‘mal ve malzeme alımı’ için gönderilen ödeneklerin 18.12.2019 tarihine kadar harcanması gerekmektedir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler