MEB’den 20 bin atama: Din kültürü ikinci sırada

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen için Ocak 2020’de başlayacak atama takvimini açıkladı. Üç bin sınıf öğretmeni atamayı planlayan MEB’in kontenjan listesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 836 kontenajan ile ikinci sırada yer aldı. MEB, 22 farklı alanın her biri için sadece bir kontenjan açtı.

Yayınlanma: 20.12.2019 - 17:15
Abone Ol google-news

Yüzbinlerce öğretmen adayının MEB’den yüksek kontenjanlı atama talepleri yine hiçe sayıldı. Eğitim sendikaları ve atanamayan öğretmenler 2020 için en az 60 bin öğretmen ataması talep ederken bakanlık yeni yıl için 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacağını duyurdu. Ocak 2020’de başlayacak takvime göre, 2018 ve 2019 yılı KPSS’den en az 50 puan alan adaylar atama için başvurabilecek. Bakanlık KPSS puanına göre yukardan aşağıya sıralanan başvurulardan her alan için belirtilen kontenjanın en az 3 katı kadar öğretmen adayını sözlü sınava çağıracak. 

MEB TAKVİMİ

Bakanlık takvimine göre, ön başvuru süreci 6-10 Ocak tarihlerinde tamamlanacak. Adayların 17 ilde mülakata alınacakları sınav merkezleri ise 21 Ocak’da ilan edilecek. 5-22 Şubat arasında da sözlü sınavlar tamamlanacak ve sonuçlar 25 Şubat’ta açıklanacak. MEB, 9-13 Mart tarihlerinde mülakatta başarılı olan öğretmenlerin tercihlerini alacak ve 18 Mart’ta da atama sonuçları açıklanarak takvim tamamlanacak. 

DİN İKİNCİ SIRADA

MEB’in atama planında 19 bin 921 sözleşmeli kadro kontenjanı yer aldı. Bakanlık Beden Eğitimi için ayrılan kontenjana ek olarak 79 milli sporcunun ataması ile kontenjan sayısını 20 bine tamamladı. Listede 3 bin 7 kontenjan ile sınıf öğretmenliği ilk sırada yer aldı. İkinci sırada bin 836 kontenjan ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanının yer alması dikkat çekerken, listede bin 731 ile İngilizce, bin 699 ilköğretim matematik, bin 513 okul öncesi öğretmenliği, bin 293 Türkçe ve bin 257 rehberlik kontenjanı yer aldı. 

SADECE BİR ADAYLIK KONTENJAN

MEB, 22 farklı alan için sadece bir kontenjan açtı. Fransızca, Kürtçe (Zazaki), Kürtçe (Kurmançi), mekatronik, metal teknolojisi, matbaa teknolojisi, makine ve kalıp, konaklama ve seyahat hizmetleri, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, moda tasarım teknolojileri, gıda teknolojisi, gazetecilik, elektrik, gemi makineleri, gemi yönetimi, nakış, grafik, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, kadastro hukuk, yapı tasarımı, yapı dekorasyon alanlarında Türkiye genelinde sadece bir öğretmen kadrosu açılacağı belirtildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler