Donmak üzereyken bulunan yavru ayı 2 kiloyu aştı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bulunduktan sonra Bursa'ya gönderilen yavru ayının, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki tedavisi sürüyor. Yavru ayı 13 günde 2 kilo 65 gram oldu.

Yayınlanma: 19.02.2014 - 15:13
Abone Ol google-news

 Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunduktan sonra Bursa'ya getirilen yavru ayının, tedaviye olumlu yanıt vererek akciğerindeki enfeksiyondan kurtulduğu ve kilo aldığı bildirildi.

 

FOTO GALERİ

Yavru ayının, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi yoğun bakımındaki tedavisi sürüyor. Özel bakım uygulanan, bakıcılarının elinden biberonla süt içen ayı, tedaviye olumlu yanıt vererek, kilo aldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, yaptığı açıklamada, ''Şanslı'' adı verilen ayının hastanelerine geldiğinde 6 günlük olduğunu belirterek, ''O zamanki ağırlığı yaklaşık 1 kilogram civarındaydı. 13 gün gibi kısa bir sürede 2 kilo 65 gram oldu. Geldiğinde akciğer enfeksiyonu vardı. Tedavisine çok olumlu bir şekilde yanıt verdi ve akciğerindeki enfeksiyondan kurtuldu. Herhangi bir klinik bulgusu yok, akciğerleri oldukça iyi'' dedi.

Yavru ayının iki saatte bir 12 kez düzenli olarak beslendiğini belirten Kennerman, hayvanın yaklaşık 10 gün içerinde gözlerini açmasını beklediklerini söyledi.

''10 gün içerisinde gözlerinin açılmasını bekliyoruz''

Cinsiyeti erkek olan ayının iki hafta sonra daha büyük bir mekana taşınacağını söyleyen Kennerman, ''Yoğun bir şekilde bakımına devam edeceğiz. Yaklaşık bir hafta 10 gün içerisinde gözlerinin açılmasını bekliyoruz. İki hafta sonra daha farklı, büyük bir mekana alacağız. Çünkü bu şekilde büyümeye devam ederse yoğun bakım kafesinin içerisine sığmakta güçlük çekecek'' ifadesini kullandı.

Şanslı'nın gözlerini açmadığı için kafesinde oyun oynadığını belirten Kennerman, ''Daha gözleri açılmadığı için kafesin içerisinde oyun oynuyor. Şanslı'ya bir bebekten daha fazla ilgi gösteriliyor'' diye konuştu.

Kennerman, yavru ayının iki aydan önce Karacabey'deki ayı barınağına gönderilemeyeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler