Üstün başarılı öğrenci "Yine İTÜ" dedi
Olağanüstü bir başarı göstererek İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nü üç yılda, 4 üzerinden 3.99 ortalama tutturarak bitiren Mehmet Nuri Akıncı, önümüzdeki dönem İTÜ'de doktoraya başlayacak.
Üç yıl önce de LYS ikincisi olarak İTÜ’ye giren Akıncı, dünyada istediği herhangi bir üniversiteye kabul edilme şartlarını elinde bulundurmasına rağmen, “Bölümümdeki öğretim görevlileri ve laboratuvar altyapısı son derece ileri seviyede. Akademik araştırmalarım için yurtdışına gitmeye ihtiyacım yok” diyerek, bir kez daha tercihini İTÜ’den yana kullandı.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği İngilizce Bölümü mezunu Akıncı, Üniversite tercihlerinin yapıldığı şu günlerde İTÜ’yü tercih edecek aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
2010’da Matematik Fen Puan türünde Türkiye 2’ncisiolarak Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği İngilizce Bölümü tercih eden Akıncı, “Ben tercih süresince aklımda olan birçok üniversiteyi gezerek yerinde gördüm. Gitmek istediğim üniversitelerin akademisyen kadrolarını araştırdım. İstanbul’a gelmeden önce İTÜ aklımda yoktu. İTÜ’yü gezip gördükten sonra hem akademik hem de sosyal olarak çok iyi bir üniversite olduğunu gördüm. Diğer üniversitelerden maddi anlamda çok ciddi teklifler almama rağmen, geleceğimi düşünerek uluslararası alanda iyi bir üniversite olan İTÜ’nün benim için en iyisi olduğuna karar verdim. 3 yılda İTÜ’den birincilikle mezun oldum. Tercihim ve İTÜ beni yanıltmadı bu yüzden çok mutluyum” dedi.
İTÜ’yü 3 yılda bitirme başarısını planlı çalışmaya bağlayan Akıncı, “Ben bu bölümü isteyerek yazdım.Bir şeyler yapma isteğim olduğu içinde hep düzenli çalıştım. Ortada yapmak zorunda olduğunuz bir iş var bu süre içerisinde bunu alıp bitirmek zorundasınız. Bunu çok uzun süreye de yayabilirsiniz. Kısa sürede yapıp bitirebilirsiniz Bu sizin eliniz de ben bütün işlerimi planlar ve zamanından önce yaparım.” diye konuştu.
İTÜ’nün sadece Türkiye’de değil dünyada yarışacak kapasiteye, teknik altyapıya ve insan gücüne sahip olduğunu düşünüyorum diyen Akıncı, “İş yine insanın kendisinde bitiyor. Nereye giderseniz gidin hangi bölümü tercih ederseniz edin sizin içinizde eğer o işi yapmak için herhangi bir istek yoksa olmaz.” dedi.
Elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü hakkında bilgilerde veren Akıncı, “Öncelikle zor bir bölüm olduğunu söylemeliyim. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak sizden beklenen çok derin matematik bilgisine sahip olmak veya teorik kavramlarla uğraşmanız değil. Bir probleme çözüm bulmanız ya da en nihai şekilde bir ürün ortaya çıkarmamız. Benim çalışmalarımı yürüttüğüm yer bölümümüzdeki mikrodalga laboratuvarı. Bu yıl çerisinde İTÜ’de doktora ya başlayacağını hocası Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Akduman ile mikrodalga-tomografi alanında çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Akıncı, bu alanda ulaşmak istediği hedefi ise şöyle açıkladı:
“Normalde tomografi cihazları X-Ray ile çalışıyorlar. X-Ray çok yüksek frekanslı ışın olduğu için insan vücudunun içerisine nüfuz ediyor ve hücrelerde kimyasal maddeleri iyonlaştırıyor. Enzimlerin yapısını bozuyor, insanlar radyoaktif ışınlardan zarar görüyor ve bundan dolayı kanser olabiliyor. Bu yüzden daha düşük mikrodalga frekanstaki ışınlarla görüntüleme yapmaya çalışıyoruz. Bunu sadece biz yapmaya çalışmıyoruz. Dünyada bu tür çalışmaları yapan başka araştırmacılarda var.Biz bunu İTÜ’de yapmaya çalışıyoruz. Bu laboratuvarda Bölüm Başkanımız Prof.Dr. İbrahim Akduman’ın mikrodalga meme tomografisi projesi üzerinde çalışıyoruz. Dünyada ilk kez hayta geçecek olan projemizin klinik testleri Cerrahpaşa tıp fakültesinde yapılacak.”
En Çok Okunan Haberler
- 'Asgari ücret' tepkisi nedeniyle tutuklandı
- Nedir bu Emevi Camisi takıntısı?
- Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?
- Dava ertelendi
- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
- Davutoğlu'nun 'hazırım' çıkışına yanıt verdi
- CHP’nin asgari ücret tepkisi ve Özgür Özel’in hazır cevaplığı
- MHP'den Özel'in sokak çağrısına 'uyarı'
- 'AZAL uçağı düşürüldü' dediler... Kimi işaret ettiler?
- 'Lösemiyle mücadele ediyor... Yaşama şansı yüzde 50'