Ahmet Türk'e saldırı 2 ay önce ihbar edilmiş
RedHack tarafından hacklenen Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesinde yer alan ihbarlardan birinin de 12 Nisan 2010'da DTP'li Ahmet Türk'e düzenlenen saldırıyla ilgili olduğu ortaya çıktı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesine ‘çökerten’ ve bazı gizli belgeleri ele geçiren RedHack’i (Kızıl Hackerlar Birliği) artık özel yetkili savcı soruşturacak. Önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilen RedHack’in dosyası ‘görevsizlik’ kararıyla özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderildi.
Örgütlü suçlar ve terör kapsamına giriyor
Radikal'in haberine göre, özel yetkili savcının soruşturacağı RedHack, ‘örgütlü suçlar’ kapsamında değerlendirilecek. RedHack üyeleri, “Hayaletle savaşmaya hazırlarsa biz de hazırız” dedi.
RedHack haklarında yürütülen soruşturmanın özel savcılığa devredilmesini ‘sevindirici’ bir haber olduğunu belirterek Radikal’e şu açıklamalarda bulundu:
“Sonunda değerimizi anladılar, mutluyuz. Olay sadece RedHack değil. İnternette yaratılan örgütlenme ve özgürleşme cephesine darbe vurulması anlamını taşıyor. Kafelerde topladıkları gençleri yıllarca içeri atacak, Facebook’ta muhalif içerikte paylaşım yapanlara Silivri yolunu açacak bir olaydır. Bizce bu karar özgürlük kavramına yapılan bir ‘imam’ darbesidir.”
‘Her eve bir örgüt üyeliği kampanyası’
Özel yetkili savcıların ‘her eve bir örgüt üyeliği’ kampanyasının ve ‘sanal örgütler üretme’ politikasının bir ürünü olduğunu anlatan RedHack üyeleri, şöyle devam etti:
“Her derde deva olan iktidarımız var. Bu karar da herkese özel ‘örgütlü paketler’ promosyonunun bir parçasıdır. Bu nedenle karar sadece bizi daha çok hırslandırır. Onlar bir hayaletle savaşmak istiyorlarsa buyursunlar. Masum insanları tutuklamak için için özel ordularını kullanacaklarsa hiç çekinmesinler. Arkamızda hiç kimse yok, ne örgüt ne başka bir şey, arkamızda sadece halk var ve halk er ya da geç bunun da hesabını soracak.”
Ankara Emniyet sitesine sızdıktan sonra internette yayınmaya başladıkları balgeler hakkında Ankara Emniyeti tarafından gizli olmadığı şeklinde açıklama yapıldığını hatırlatan RedHack, bu konuda da şunları dedi:
“Yayınlanan belgeler gizli değil dendi. Ankara Emniyeti’nin açıkladığı gibi ‘değersiz’ idiyse neden 4 sitemiz, Facebook adreslerimiz, dünyaca ünlü ‘pastebin’ sitesi bizden dolayı kapatıldı? Youtube videolarımız engellendi? Emniyet müdürü neden 240 bin polise genelge gönderdi? Ve en sonunda da özel yetkiliye devredildi? Bunların anlamı ne? Koskoca devlet ‘bir grup’ insandan mı korkuyor? Bu korkunun sebebi nedir? Bunu kalkıp anlatacak ve neden bu kadar olayı büyüttüklerini açıklayacak ‘aklı başında’ bir devlet yetkilisi yok mu? Bizce yok. Onlara son söz olarak diyoruz ki, ‘Bizler salya sümük ağlayacak ‘ağabey pişmanız’ diyecek tipler değiliz. Bu defa sağlam kayaya çarptılar. Biz özel yetkiliden korkmuyoruz, bizce onlar bizden korkmalı çünkü biz Mao’nun ‘Emperyalizm kağıttan kaplandır’ sözüne gerçekten inanıyoruz. Son olarak savaşmaya devam edeceğiz ve devlete de, bize özel savcı atayarak bize hak ettiğimiz değeri verdikleri için teşekkür ederiz. Ahmet ve Nedim’in hücresi boş kalmasın diyorlarsa, biz hazırız.”
8-12 yıla kadar hapis
Görevsizlik kararında, soruşturmaya konu eylemlerin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “devletin güvenliğine ilişkin belgelerin başka yerlerde kullanılması ve çalınması” suçunu düzenleyen 326. maddesi kapsamına girdiği ifade edildi.
Kararda grubun ele geçirdiği ihbar ve bilgilerin büyük kısmının terör soruşturmalarıyla ilgili olduğu kaydedilerek bu nedenle soruşturmanın terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülmesi gerektiği savunuldu. ‘Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaların ele geçirilmesi ve kullanılması’ suçu 8-12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.
Ankara polisinin sitelerini çökerttiler
Ankara Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere pek çok Ankara ilçesinin de emniyet müdürlüklerinin sitelerini çökerten RedHack, elde ettiği gizli bilgileri internetten yayımlamaya başlamıştı. Polis, 24 saat içinde 3 mahkemeden aldığı kararla önce RedHack’in Türkçe ve İngilizce sitesini kapattı. Ardından Redhack’in belgeleri yayımladığı blog ve internet sitesini de kapattı.
Ahmet Türk’e saldırı da ihbar edilmiş!
RedHack tarafından hacklenen Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesinde yer alan ihbarlardan biri DTP’li Ahmet Türk ile ilgiliydi.
DTP’nin kapatılmasının ardından Muş’un Bulanık ilçesindeki gösterilerde iki esnaf göstericelerin üzerine ateş açtı. Olaylarda 2 gösterici öldü. Bu olayla ilgili davayı izlemek için Samsun’a giden Ahmet Türk, 12 Nisan 2010’da yumruklu saldırıya uğradı ve burnu kırıldı. Saldırıyı İsmail Çelik gerçekleştirmişti. Emniyete gelen ihbara göre, Çelik’in saldırı yapacağı aylar öncesinden biliniyordu. Çünkü, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 2 Şubat 2010 tarihinde ‘samsun muhbir’ isimli bir vatandaş, tedbir alınması gerektiğini söylüyordu. O ihbar şöyleydi: “Size daha evvelde birçok defa bildirdiğim gibi çok yakın bir zamanda DTP’li Ahmet Türk’e ülkücü İsmail Çelik tarafından kaos yaratmak maksadıyla suikast düzenlenecektir.”
İhbarları Radikal’e gönderen RedHack üyeleri, Ankara Emniyeti’nin ihbarları reddedemeyeceğini, emniyetin kullandığı SQL sisteminin ham verileri olduğunu söyledi.
Emniyet: Kayıt yok
Emniyet yetkilileri ise “7 saatlik bir araştırma yaptıklarını ancak, böyle bir ihbara kayıtlarında rastlamadıklarını’ ifade ettiler.
ABD’de idam cezası bile istenebilir
Siber saldırılarla ilgili yargı süreci ABD’de de tartışma yaratan bir konu. Yargılamayı hangi kurumun yürüteceği, saldırının nerede düzenlendiğine göre değişiyor ve uzmanlara göre bunu belirlemek hiç de kolay değil. Saldırıyı düzenleyenin resmi bir görevli ya da bir öğrenci olması da yargı sürecini etkiliyor. Yargılamanın ulusal güvenliğin ihlali ya da adi suç olarak nitelendirilmesi saldırının mahiyetine göre değişiyor.
Dünya çapında resmi kurum ve şirketlerin sitelerini çökertmekle suçlanan altı Anonymous hackerı halen New York Federal Mahkemesi’nde yargılanıyor.
Adam Botbyl 2004’de bir şirketin kredi kartı bilgilerini çaldığı için elektronik dolandırıcılık ve izinsiz giriş suçlarından North Carolina Bölge Mahkemesi tarafından 9 yıl hapse mahkum edilmişti.
Hükümet kurumlarına ve büyük şirketlere düzenlediği saldırılarla dünyayı sarsan Wikileks’in kurucusu Julian Assange, bugün dünyasnın en tanınan hackerı. ABD, uzun süredir Assange’ın yargılamak üzere kendisine teslimini talep ediyor. Avukatlarına göre Assange ABD’de yargılanırsa casusluk suçlamasıyla idam cezası bile alabilir.
En Çok Okunan Haberler
- Birşah Süt’teki su sandığınız gibi değil!
- Şimşek’in talimatıyla o ödemeler sonlandırıldı
- Kolejde 'cinsel istismar'' iddiası: Öğretmen tutuklandı!
- Selim İleri hayatını kaybetti!
- Özel'den emeklilere 'kırmızı kart' çağrısı
- Çok fazla ölüm yaşanabilir
- CHP lideri Özel, saat verdi!
- Edip Akbayram'ın ailesinden açıklama
- Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu!
- İmamoğlu canlı yayında açıkladı