CRR'de piyanist Peter Jablonski

Filarmonia İstanbul Orkestrasışef Hakan Şensoy yönetiminde 3 Mart Cumartesi akşamı (bugün) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir konser verecek. Konserin solisti piyanist Peter Jablonski.

CRR'de piyanist Peter Jablonski
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2012 - 10:56

Bu akşam saat 20.00’de başlayacak konserde; Armağan Durdağ’ın “3 Mart 1975” - ilk seslendirilişi, George Gershwin’in “Fa Majör Piyano Konçertosu” ve P.I.Tchaikovsky’nin “No.6 Senfonisi “Patetique” eserleri çalınacak.

Çok küçük yaşlarda çaldığı Beethoven 1. Piyano Konçertosu ile ülkesi İsveç’in Harika Çocuğu ünvanını kazanan Jablonski, henüz yaşı on sekize varmadan yurtdışı konserlerine başladı. İsveç ve Danimarka Radyo Orkestraları eşliğinde verdiği konserlerin ünü yayılınca Vladimir Ashkenazy tarafından Gershwin Piano Konçertosu’nu Decca için kaydetmek üzere davet edildi. Bu kayıttan sonra Jablonski, uluslararası platforma taşındı. 2005 yılında İsveç Kralı, Jablonski’ye ‘Litteris et Artibus’ Madalyası verdi. Jablonski, dinamik cazibesi ile izleyiciyi büyüleyerek beş kıtada konserler veriyor. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 22 albümü bulunuyor.

Filarmonia İstanbul

2004 yılında Hakan Şensoy ve Cihat Aşkın tarafından İstanbul Oda Orkestrası çekirdek kadrosu üzerine nefesli ve vurmalı çalgıların ilave edilmesiyle oluşturulan orkestra kısa zamanda adını duyurarak Türkiye’nin gündemine oturan önemli orkestralardan birisi olmuştur. İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdiği önemli konserlerde Fazıl Say, Cihat Aşkın, Peter Jablonsky, Rafael Wallfisch, Tedi Papavrami, Suela Mulaj, Bruno Schneider, Mahir Kalmek, ve Shlomo Mintz gibi dünyaca tanınmış solistlere ve Terence Blanched Band, Bee Gees Band, George Benson Band gibi sıra dışı gruplara eşlik eden orkestra, çalışmalarını genç kuşağın önde gelen sanatçılarından orkestra şefi Hakan Şensoy ile sürdürmektedir. 2005 yılında Bodrum’da, 2006 yılınada ise Aydın’da verdiği halk konserlerinde klasik müziği halka sevdirmek amacıyla oluşturduğu repertuar övgü almış, 2007 yılında Istanbul ve İzmir, 2009 yılıynda Istanbul jazz festivallerinde yaptığı konserlerle önemli basın ve yayın organlarında yer edinmiştir. Kuruluşu üzerinden çok kısa bir sure geçmesine karşın, İsrail, Hollanda, İsveç, İtalya ve Almanya gibi ülkelerden davet alan orkestra kurulduğu andan günümüze değin 11 Türk eserinin dünyada ilk seslendirilişini yapmış ve bu eserlerden dördünü kendi olanaklarıyla ısmarlamıştır.

Filarmonia İstanbul ve İstanbul Oda Orkestrası, günümüz Türkiye’sinin sanat yaşamında özellikle yetenekli gençlere sunduğu olanaklarla da dikkat çekmektedir. Çok genç bir sanatçı kuşağıyla konserlerini gerçekleştiren topluluklar, ayrıca kendi içinde barındırdığı üyelerine solistlik kariyeri yapma özelliğini vermektedir. Bu nedenle sadece 2005-2006 konser sezonunda 13 genç Türk sanatçısı konserlere solist olarak katılmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler