İzmir için korkutan deprem uyarısı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Çarşamba akşamı meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. 3 kişinin hafif yaralandığı, 1 kişinin de panik atak geçirdiği depremde, 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı binalarda da çatlaklar oluştuğu bildirildi. 300’e yakın artçı deprem olurken, Akhisarlılar geceyi sokakta geçirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Mehmet Fatih Altan, depremin ardından İzmir için korkutan uyarıda bulundu.

Yayınlanma: 24.01.2020 - 08:31
İzmir için korkutan deprem uyarısı
Abone Ol google-news

Depremler Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinde de hissedildi. Paniğe neden olan depremler nedeniyle Manisa’da vatandaşlar sokaklara çıktı. Korkudan evlerine giremeyenler geceyi yaktıkları ateşin başında geçirdi.

5.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Akhisar’da Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sarsıntı sırasında 3 kişinin balkon ya da pencere gibi yüksek yerden atlamaları sonucu yaralandığını, 1 kişinin ise panik atak sonucu hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Depremin ardından Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı mahallelerde bulunan binalarda da kısmi çatlaklar oluştuğunun tespit edildiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmalarına devam edildiği de vurgulandı. AFAD ve UMKE ekiplerince, belediyenin girişimiyle Kızılay tarafından gönderilen 2 yardım çadırı, Akhisar’ın kırsal Musalar ve Selçikli mahallelerine kuruldu. Ayrıca, mahallelilere Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mercimek çorbası ve Kızılay tarafından da temel gıdalar dağıtıldı.

KORKUTAN UYARI

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Mehmet Fatih Altan, İzmir için kritik uyarıda bulundu. Altan, “İzmir için acil önlem alınmalı. Dünyanın en etkili fay hattı Ege’dedir. Her an büyük bir deprem de olabilir. Bu bölgede 1999-2018 istatistiklerimiz var. 193 tane 5 ve üzeri deprem olmuş. İzmir için hızla önlem alınmalı. Deprem öncesi vatandaşları hazırlamak lazım. Depremi engelleyemeyiz. Depremler olacak. Deprem öncesi hazırlıklara adapte olmalıyız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler