Cumhuriyet Pazar'da bu hafta

Cumhuriyet Pazar, bu hafta yine dopdolu bir içerikle buluşuyor. Gazeteniz Cumhuriyet'le birlikte yarın bayinizden istemeyi unutmayın.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 13:28
Abone Ol google-news


Bu haftanın Pazar konuğu Memet Ali Alabora. Yıllardır Galler'de yaşayan sanatçı Nazım Hikmet'in eseri Memleketimden İnsan Manzaraları'nı sahneye taşımaya hazırlanıyor. Tek kişilik gösterisiyle Avrupa turnesine çıkacak Alabora ile Nazım Hikmet'e, Galler'e, Gezi'ye ve dünya meselelerine dair konuştuk. 

Arif Kızılyalın, dünya dalış rekortmeni olan ve şimdi yaşamını denizlerin temizliğine adayan Şahika Ercümen'le konuştu. Bol ödüllü, en son Antarktika'ya dalan ilk kadın ünvanını kazanan Ercümen, "Hem Türkiye'de hem dünyada denizlerin durumu çok kötü" diyor.

Ataol Behramoğlu, "Faust'un operacası"nı yazdı ve "Benim temel bir konuda itirazım var" diyor.

Mustafa K. Erdemol, adını gizleyen ve basında "yerli Robin Hood" diye adlandırılan gizli "hayırseveri" yazdı. Erdemol, hayırseverlikte gizliliğin türlü boyutları olduğuna dikkat çekiyor.

Enver Aysever'den Kurşunkalem: Bir kış gecesi hikayesi ve uykusuzluk. 

Deniz Ülkütekin, 14 Şubat'ta İstanbul'da sahne alacak müzisyen Fakear ile söyleşti.

Figen Atalay, felaket haberlerinin, depremlerin konuşulduğu ülkemizde, çocuklarla bu konularda nasıl iletişim kurulması gerektiğini yazdı.

Hazal Ocak, Türkiye'de çok yeni beslenme şekli olan mikrofilizleri, tohum çimlendiren ve zehirsiz  sofralar kurulması için kafa yoran Fırat Can Tokuri'ye sordu.

Merve Saatçi, özellikleri kadınları etkileyen kemik erimesinde beslenmenin önemini kaleme aldı. 

Gülşah Elikbank'tan Polonya'nın cüceler şehri Wroclaw...

Deniz Yavaşoğulları'ndan Pati Günlükleri…

Alper İzbul, Hilal Köse, Füsun Saka, Güven Baykan…

Haftanın sanat ajandası…

Cumhuriyet Pazar bu hafta da dopdolu...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler