İlkadım Belediyesi’nden geri dönüşüm alışkanlığı desteği

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, devlet desteği ile geri dönüşüm alışkanlığını yüzde 60’a çıkarmayı amaçladıklarını ve kaynağından ayrışan geri dönüşebilen atıkların toplanmasını da belediye olarak yapmayı planladıklarını belirtti.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 18:52
Abone Ol google-news

Sıfır atık politikası kapsamında çok sayıda proje tasarladıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, ilk etapta geri dönüşüm algısının oluşturulması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Bu da zaman isteyen bir durum. Toplum olarak kolaycılığı seçen bir milletiz. Bu algının oluşumunda belediye olarak çeşitli aktiviteler ve etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi. Belediye olarak, kaynağından ayrıştırılan atıkların toplanmasını, günümüz teknolojisinden faydalanarak yapmak istediklerini kaydeden Demirtaş, İlkadım ilçesindeki tüm mahallelere, atık toplama sistemini yeraltı konteyner sistemi ile birlikte kurmak istediklerini söyledi. 

‘Öğrencilerin topladığı atıklara ödül’

Demirtaş, geri dönüşüm bilincinin sağlanması için “okullardaki öğrencilerin topladıkları kağıt, atık pil, atık yağ gibi materyallere belediye olarak bir bedel ödeyeceklerini, yurttaşların evlerinde ayrıştırdığı geri dönüşüm atıklarını elektrikli mobiletler kullanarak toplayacaklarını, geri dönüşüm atığı olan yurttaşların, telefon uygulaması ile en yakındaki mobilete geri dönüşümün verilen adresten alınması yönünde bilgilendirme yapacağını” kaydederek, “Bu ayrıştırma projesi sayesinde hem İlkadımlılar hem de çevre kazanacak” dedi. Demirtaş, olumlu sonuç aldıklarını belirttiği “Çöpünüz Altın Olsun” projesini daha ileri taşıyacaklarını kaydederek, “Ülke olarak topladığımız çöplerin yüzde 15 ile yüzde 20’lik kısmını geri dönüştürebiliyoruz. Geri kalan kısmını ise vahşi depolama sahalarında heba ediyoruz. Gelişmiş Avrupa ülkesinde ise yemek artıklarının gübreye, camların cam, plastiklerin plastik gibi ürünlere dönüşümü sağlanarak yüzde 90’lık bir kazanım elde ediliyor. Bu anlamda, yeni hizmet binamızda personellerimizin çalışma alanlarındaki koridorlara; kağıt, plastik, cam, metal, evsel atıkların geri kazanımı için yerleştirdiğimiz atık biriktirme kutuları ile personellerimizden başlayarak yerinde ayrıştırmayı teşvik etmek adına örnek bir uygulama başlattık” dedi. SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler