Bacası bitse atığı dert

Bu kez de termik santralların geçirimsiz zemini olmayan depolama sahalarına göz yumuluyor

Yayınlanma: 27.12.2019 - 02:00
Bacası bitse atığı dert
Abone Ol google-news

Termik santrallara 2.5 yıl daha çevreyi kirletme izni veren düzenlemeden Cumhurbaşkanı’nın vetosu ile son dakikada vazgeçen hükümet, bu kez de santralların çevreyi kirleten depolama sahalarının meşrulaştırılmasının önünü açtı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dün Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik’te değişiklik yaptı. Özelleştirilen termik santrallara bu yılın sonuna kadar tanınan çevre mevzuatına uyum süresinin dolmasına günler kala, santralların “geçirimsiz zemini olmayan” depolama sahalarına “akademik rapor” şartıyla izin verildi.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, özelleştirilen termik santrallara bu yılın sonuna kadar tanınan çevre mevzuatına uyum- kirletme muafiyetinin süresinin dolmasına birkaç gün kaldığına dikkat çekti. Santralların atık sahalarına dair de herhangi bir yatırım yapmadıklarına, rehabilite etmediklerine dikkat çeken Bozoğlu, yönetmeliğin santralların toksik atık da barındırdığı bilinen, “vahşi, kontrolsüz, yeraltı sularını, tarım alanlarını, yüzey sularını riske atan” atık sahalarını meşrulaştırma endişesi yarattığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler