HES’ler çöp olacak
Prof. Dr. Ali Demirsoy, HES’ler nedeniyle yaşanabilecek çevresel felakete dikkat çekerek gelecek kuşaklara düşünme çağrısı yaptı.
Doğa konusundaki çalışmaları nedeniyle ‘Doğaperest’ olarak tanımlanan Prof. Dr. Ali Demirsoy, “Çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünüyorsanız, derenize ve çayınıza sahip olun” dedi.
Entomoloji (böcek bilimi) dalında evrimsel biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy, Tez Koop-İş Sendikası organizasyonuyla Samsun Türk-İş Eğitim Salonu’nda düzenlenen “Yaşamın ve Doğal Kaynakların Kullanımı” konulu toplantıda “Ustaca Yaşam ve Ustaca Yaşlanma” başlıklı konferans verdi. Prof. Demirsoy, HES’ler ile ilgili olarak “HES’ler yenilenebilir enerji kaynağı değildir. Dere ve çayları sinsi sinsi boruya alanlar, oturduğu evin direklerini yavaş yavaş kesenlerdir. Önümüzdeki birkaç yüzyıl içinde buralar foseptik çukurları haline dönüştüğünde, bu sefer torunları onları lanetleyecektir. Çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünüyorsanız, derenize ve çayınıza sahip olun” diye konuştu.
Başarı için emek...
Bir şeyin net bilinmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Demirsoy bunu şöyle anlattı:
“Doğada hiçbir şey karşılıksız edinilmez, ödenmesi gereken bir bedel vardır. Eğer bir şeye doğru ve ahlaklı yoldan ulaşmanız gerekiyorsa, belirli bir alın terini, gözyaşını, eziyeti, rahatsızlığı önceden göze almanız gerekir. Söylenenin aksine hiçbir doğaüstü güç, hiçbir insana iltimas ederek ona ayrıcalık tanımamıştır. Başarı sadece insanın kendi emeğinden elde edilir. Kolay da elde edilmez. Sanki yayıktan yağ çıkarmak gibi bir şeydir başarıyı elde etmek. Bir sallamayla yağ çıkmaz, onlarca, yüzlerce defa sallarsınız; ancak o zaman çıkar. Başarı bir sürecin sonucudur. Düşünmek ve başarıya ulaşmak kesintisiz çabayı gerektirir.”
Ertelemeyin
“Yaşamımızın çoğu evrelerinde bunun aksini yaparız” diyen Prof. Demirsoy, şöyle devam etti:
“Şu okulu bir bitireyim ondan sonra kitap okumaya başlayacağım, iyi bir iş bulayım ondan sonra spor yapacağım, güzel bir eş bulup evlendikten sonra düzene gireceğim, çocuğu büyüttükten sonra sanata başlayacağım, evin taksitlerini ödedikten sonra çevreyi görmeye gideceğim, dediğinizde, sallamak zorunda olduğunuz yağ yayığı durmuş demektir. Ustaca yaşam her ikisini bir arada yürütenlerin dünyasıdır. Günlük yaşamımızda, meslektaşlarımızla, ailemizin bireyleriyle, trafikte, alışverişte, her yerde adrenalimizi doğal haliyle salgılatacak çeşitli uyarılara muhatap olabiliriz.”
En Çok Okunan Haberler
- Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı!
- İtirafçı Nevzat Bahtiyar'dan sürpriz hamle geldi
- Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesi belli oldu!
- Cem Garipoğlu soruşturmasında karar!
- Elektronik kelepçeyi kırıp cinayet işledi
- Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: 'Karar verilmiştir'
- MSB açıklamasında 'Erdoğan' ayrıntısı
- Albaya verilen ceza belli oldu!
- Teğmenlerin avukatlarından açıklama geldi!
- Kaynanasını hiçbir zaman sevemeyen 4 kadın burcu