Çevre Bakanlığı askeri alanı işgal etti

İstanbul’da büyük ölçekli birçok projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) devre dışı bırakarak hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de kendi binası için plan hazırladı.

Yayınlanma: 03.08.2015 - 06:01
Abone Ol google-news

Bakanlık hazırladığı plan değişikliğinde Beşiktaş Balmumcu’daki il müdürlüğünün yanında yer alan 840 metrekarelik askeri alanı kendi kullanımına kattı.

Plan değişikliğinde ‘Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesi, Barbaros Bulvarı’na bakan ve askeri alanın kullanımında görünen 840 metrekarelik kısmı’ bakanlığın kullanımına alındı.

Bakanlık, mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde bulunan askeri alana ilişkin plan değişikliğinde söz konusu alanda zaten İl Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılan birbirleriyle bağlantılı üç yapının bulunduğunu anımsattı.

Plan değişikliğinde binaların bakanlık adına önceden tahsisinin yapıldığına dikkat çekilerek “askeri alan” olarak görünen bölüm “İdari Tesis” alanına alındı. İmar planlarında askeri alan olarak görünen yerlere dokunulamazken idari tesis alanı olarak görünen bölümde ise yapılaşmaya izin veriliyor. Ayrıca bakanlık tarafından hazırlanan plan değişikliğinin ‘kamu yararı’ içerdiği vurgulandı.

Plan değişikliğinde yapılacak yapı veya yapıların parsel içerisindeki konumu ve çekme mesafelerinin de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanacak vaziyet planında belirleneceğinin yer alması dikkat çekti. Askıya çıkan plan değişikliğine 21 Ağustos’a kadar itiraz edilebilecek.

İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ yeni plana tepki göstererek “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm Türkiye’yi bitirdi. Örnek olması gereken bakanlık kendisine ait olmayan askeri alanı amacı dışında kullanmakta. Yer merkezde. Buraya güzel bir AVM de olabilir. Nasılsa tüm yetkiler ellerinde” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler