Bilimle inancın çatışması

1600’lerde İngiltere’de geçen tarihi dram sıradan bir adamın inanılmaz değişim öyküsünü yetkin oyuncuların yorumlarıyla aktarıyor.

Yayınlanma: 30.01.2014 - 20:05
Abone Ol google-news

1660’ta İngiltere’de 2. Charles, Oliver Cromwell’in 11 yıllık aşırı püriten yönetimine son vererek yeniden tahta geçer. Böylece Restorasyon çağı başlar. Bu çağ keşiflerin, sanatsal araştırmaların, lüksün ve şehvetin çağıdır, aynı Zamanda doğal afetlerin ve modası geçmiş tıp uygulamalarının da çağıdır. Restorasyon çağının aydınlığında ve karanlığında gezinen Dr. Robert Merivel’in Öyküsüdür.

Doktorluk yapmaktan hoşnut olmayan Robert’in aklı fikri zevkte, eğlencededir. En büyük düşü kral 2. Charles’ın sarayında hekimlik yapmaktır. Bir gün kral Robert’i hasta köpeğini iyileştirmesi için Robert’i saraya çağırır. Kralın gözüne Girmeyi başaran Robert’in düşü sonunda gerçekleşir. Kraliyet köpeklerinin Doktoru olarak saraya yerleşir.

2. Charles metresi Celia’yla beyaz evlilik yapması için Robert’i şövalye yapar, ona büyük bir malikane armağan eder. Kralın yasaklamasına karşın Robert Celia’ya aşık olur. Sarayın görkemli yaşantısından sonra kendini sokakta Buluveren Robert yeniden hekimliğe döner. Kentite veba salgını başlar. Hastanede rastladığı Katherine’de gerçek aşkı bulan Robert kimliğini bularak Bambaşka bir insana dönüşür.

En iyi sanat yönetimi ve kostüm tasarımı Oscar’larını alan film,bilim, inanç, erk bilgisizlik, ümit, sınıfların çatışması konularını başarılı bir anlatımla irdeliyor.

Restoration (Restorasyon) Yönetmen: Michael Hoffman Oyuncular: Robert Downey JR, Sam Neill, David Thewlis, Polly Walker, Meg Ryan, Ian McKellen, Hugh Grant/ 1995, 113 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler