Asile sansür vekile garson

İnternete sansürü düzenleyen torba yasaya bir önerge eklenerek Meclis lokantalarında 8 aşçıbaşı ve 7 şef garson için kadro açıldı. Yeni kadro için "işlerin daha etkin yürütülmesi" gerekçe gösterildi.

Asile sansür vekile garson
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.02.2014 - 22:23

TBMM’de gece yarılarına kadar süren mesailerle kabul edilen internete sansürü düzenleyen torba yasaya bir önerge eklenerek Meclis lokantasında görev yapmak üzere “şef garson” ve “aşçıbaşı” kadrosu açılması sağlandı. Şef garson ve aşçıbaşı kadrosu TBMM Başkanlığı tarafından iptal edilecek 15 kadro yerine verilecek. Şef garson ve aşçıbaşı kadrosuna ihtiyaç gerekçesi ise “bu alanda yapılan işlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi” olarak belirtildi.

İnternete sansürü düzenleyen tarbo yasa tasarısı TBMM’de kabul edilirken, önceki gece eklenen bir önergeyle TBMM lokanlarında görev yapmak üzere Meclis’e şef garson ve aşçıbaşı kadrosu açıldı. Torba yasaya eklenen düzenlemeye göre Meclis lokantalarında görev yapmak üzere 8 adet aşçıbaşı, 7 adet şef garson kadrosu açılacak. Bu amaçla TBMM İdari Teşkilatı bünyesindeki kadrolardan 15’i TBMM Başkanlık Divanı tarafından iptal edilecek.

Şef garson ve aşçıbaşı kadrolarının ihdas edilmesinin gerekçesi; “yemek hizmeti alanında yapılan işlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve bu amaçla şef düzeyinde bir ara yönetici kadroya ihtiyaç duyulması” diye ifade edildi. Gerekçede, yapılan işin niteliği ve özelliği göz önüne alındığında ara yöneticinin yemekle ilgili meslek grubundan olması gerektiği belirtildi. TBMM bünyesinde hali hazırda kadrolu olarak 14 aşçı ve 36 garson hizmet verirken, yemek hizmetlerinde sözleşmeli olarak da yaklaşık 75 kişi görev yapıyor.

 

40 yasada değişiklik yapıldı

İnternete sansür düzenlemesinin yanı sıra kabul edilen torba yasada 6 kanun hükmünde kararname ve toplam 40 farklı yasada pek çok kritik düzenleme yapılacak. Torba yasadaki bazı düzenlemeler şöyle:

- Anadolu Ajansı; KİT Komisyonu ve Sayıştay denetiminden çıkarılacak, kurumun ihaleleri de Kamu İhale Yasası’ndan muaf olacak. Telefon hatlarında ön ödemeli satışlardan da özel iletişim vergisi alınacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının ticari faaliyetleri kapsamında yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik mal ve hizmet alımları Kamu İhale Yasası dışına çıkarılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler