AKP'den Kılıç'a bağış ayarı

AKP, muhalefetin yanı sıra parti içinde de bazı hükümleri eleştiri konusu olan Anayasa Mahkemesi’nin vakıf kurabilmesine ve bu vakfın bağış toplayabilmesine imkan tanıyan tasarının Genel Kurul görüşmelerini askıya aldı.

Yayınlanma: 29.11.2013 - 09:54
Abone Ol google-news

AKP, muhalefetin yanı sıra parti içinde de bazı hükümleri eleştiri konusu olan Anayasa Mahkemesi’nin vakıf kurabilmesine ve bu vakfın bağış toplayabilmesine imkan tanıyan tasarının Genel Kurul görüşmelerini askıya aldı. Tasarının bu hafta eleştirileri giderecek bazı rötuşlarla Meclis’ten geçirilmesi planlanırken, AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın yeni anayasa çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine topyekün TBMM’yi hedef alan açıklamalarına kızan AKP yönetimi, düzenlemenin yasalaştırılmasını “belirsiz” bir tarihe erteledi. Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberine göre AKP'li bir grup yöneticisi “Kısa vadede gündemimizde yok” dedi.

‘Bağış şaibe yaratır’

AKP'li kurmay, “Parlamentoyu hükümetin güdümünde gösteren, kendisini evlendirme vaadiyle kandırılmış kıza benzeten mahkeme başkanının Meclis’e, siyasilere laf söylemeden önce, mahkemenin itibarını zedeleyecek böyle bir düzenlemeye tenezzül etmemesi gerekirdi. Bağış işi AYM’nin tüm kararlarına şaibe düşürür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler