4 bitkisel süt tarifi

03 Mart 2020 Salı, 16:04
4 bitkisel süt tarifi
Badem sütü, diğer bitkisel sütlere göre daha hafif ve kolesterol oranı daha düşük olması nedeniyle diyet yapanlar için iyi bir seçenek olarak kabul ediliyor. Malzemeler 3/4 su bardağı çiğ badem (100 gr) 4 hurma 2 su bardağı su (500 ml) Bademleri gece boyunca suda bekletin. Suyunu süzüp, durulayın ve soyun. Bademleri, hurmaları ve suyu iyice karışana kadar çırpın. Bir tülbent veya süzgeç kullanarak karıştırılmış badem karışımını süzün ve badem sütünüz hazır! Badem sütünü buzdolabında kapalı bir kapta üç veya dört gün saklayabilirsiniz.
4 bitkisel süt tarifi
Hindistan cevizi sütü yemek pişirmek için kullanılan sütler arasında yer alıyor. Malzemeler: 4 su bardağı hindistan cevizi suyu veya su (1 litre) 1 su bardağı hindistan cevizi (200 gram) Kıyılmış taze hindistan cevizi ve suyu iyice karışana ve neredeyse pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Hindistan cevizi sütünü bir tülbent veya süzgeç kullanarak süzün. Hindistan cevizi sütünü buzdolabında kapalı bir kapta üç veya dört gün saklayabilirsiniz.
4 bitkisel süt tarifi
Soya çok tartışmalı bir besin, insan sağlığı üzerinde iyi bir etkiye sahip olduğunu gösteren çalışmalar varken diğer taraftan sağlıksız olabileceğini kanıtlayan çalışmalar da mevcut. Soya sütü kolay ulaşılabilir ve evde üretilebilen bitkisel süt olması sebebiyle en çok tercih edilen sütler arasında yer alıyor. Malzemeler 1/2 fincan sarı soya fasulyesi (80 gr) 4 su bardağı su (1 litre) Ev yapımı vanilya özü veya bir çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı) 4 hurma (isteğe bağlı) Soya fasulyelerini en az 12 saat boyunca suya batırın. Soya fasulyelerini süzün ve dış derileri çıkarın. Soya fasulyelerini iyice karışana ve neredeyse pürüzsüz hale gelene kadar 3 bardak suyla (750 ml) karıştırın. Harmanlanmış karışımı bir tülbent, peçete veya süzgeç kullanarak süzün. Karışımı bir tencereye dökün, 1 bardak su ekleyin (250 ml). Tencereyi ocakta yüksek ateşe yerleştirin ve kaynatın. Karıştırın ve köpürtün. 20 dakika boyunca ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Soya sütünü soğumaya bırakın. Vanilya veya hurma gibi başka malzemeler ekleyebilirsiniz. Gerekirse sütünüzü karıştırın. Soya sütünü buzdolabında kapalı bir kapta dört veya beş gün saklayabilirsiniz.
4 bitkisel süt tarifi
İçinde doymuş yağ bulunmayan yulaf sütü, fincan başına beş gram protein içeriyor. Yulaf sütü doğal olarak tatlıdır, kek ve kurabiye gibi unlu mamuller için de kullanılabiliyor. Malzemeler: 1 su bardağı haddelenmiş veya ince çekilmiş yulaf (100 gr) Sütünüzün kalınlığına bağlı olarak 3-4 bardak su (750 ml – 1 l) Yulafları en az 30 dakika suda bekletebilirsiniz, sanılanın aksine bütün gece bekletilmesine gerek yok. Sonrasında, ıslatma suyunu süzün. Yulafları 3 ila 4 bardak temiz suyla (750 ml ila 1 litre) karıştırın. Bir tülbent, süzgeç, peçete veya somun süt torbası kullanarak sütü süzün. Buzdolabında kapalı bir kapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz.

En Çok Okunan Haberler