İşçinin gündemi ortak mitingler!

TÜRK-İŞ, Hak-İş ve DİSK yöneticilerinin önceki gün Ankara’da bir araya gelmesinin ardından oluşturulan komisyon bugün ilk toplantısını yapacak.

İşçinin gündemi ortak mitingler!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.07.2024 - 04:00

Alınan bilgiye göre, bir süredir çalışma yaşamındaki temel sorunlara karşı işçi konfederasyonlarının ortak hareket etmesi talebi dillendiriliyordu. DİSK’in de bu kapsamda girişimleri vardı. Bu talep zaman zaman Türk-İş başta olmak üzere diğer konfederasyonlara da iletiliyordu. Önceki günkü süpriz toplantı için davet Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan geldi. Atalay, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı Türk-İş’e davet etti. Başkanlar ile konfederasyonlardan yöneticiler de Türk-İş’e geldi. Toplantıda ağırlıklı olarak ücretler, iş kazaları, işten atmalar, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, vergi adaletsizliği başta olmak üzere çalışma yaşamındaki temel sorunlar ele alındı. Gelecek hafta cuma günü 3 konfederasyon başkanının ortak basın toplantısı yapması konusunda görüş birliğine varıldı. Ancak konfederasyonlar arasında oluşturulan bu birliktelik basın toplantısı ile sınırlı kalmayacak. Daha sonraki süreçte illerde ve bölgelerde ortak eylemler, ortak mitingler başta olmak üzere birlikte programlar yapılması konusunda da görüş birliği sağlandı. Bu konuda çalışmalar yapılacak. Bunun için her konfederasyon kendi içerisinde bu konuları tartışacak ve önerilerde bulunacak. Ayrıca süreci yürütmek üzere DİSK ve Hak-İş’ten genel sekreterler, Türk-İş’ten de bir genel başkan yardımcısının katılımı ile komisyon oluşturulması kararlaştırıldı. Süreci koordine edecek olan komisyon ilk toplantısını da bugün yapacak. Neler yapılabileceği süreç içerisinde belli olacak.  

Bu çalışmalarda emekçiler üzerindeki ağır vergi yükü öne çıkacak. Emekçiler, kısa sürede bir üst vergi dilimine girdikleri için daha fazla vergi ödüyor. Yılbaşında alınan ücret, yılsonunda alınamıyor. İşçi ve memur konfederasyonları yıllardır bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyordu. Görüşmelerde bir diğer ana gündem de işten çıkarmalar ve sendikal hak ihlalleri olacak. İş cinayetleri gündeme getirilecek. Örgütlemenin sağlanabilmesi için sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması talep edilecek.


Etiketler: #İşçi #Miting

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler