Beş yıl sonra toplanacak olan Çalışma Meclisi’nde emekçinin yakıcı sorunları yok

Yıllar sonra toplanan Çalışma Meclisi’nin taslak gündemi belli oldu. Bu gündemde ne açlık sınırına yakın asgari ücret, ne de düşük emekli aylıkları yer aldı. Toplantının meclisin açılış konuşmaları ve panellerin ardından Cumhurbaşkanlığı’nda verilecek akşam yemeği ile sona ermesi planlanıyor.

Yayınlanma: 24.04.2024 - 04:00
Beş yıl sonra toplanacak olan Çalışma Meclisi’nde emekçinin yakıcı sorunları yok
Abone Ol google-news

Önce 1 Mayıs gününü de içine alacak şekilde yapılması planlanan ancak sendikaların itirazları üzerine 29-30 Nisan’da yapılması kararlaştırılan Çalışma Meclisi’nin Taslak Gündemi belli oldu. Buna göre, Çalışma Meclisi ilk gün panel ile başlayacak. Panelin adı “Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı” olacak. Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapacak. Burada TİSK, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, KESK, TOBB, TESK ve TZOB temsilcilerinin konuşma yapması planlanıyor. İlk gün öğleden sonra da “Çalışma Hayatında İnsana Yakışır İş” ile “Yeşil ve Dijital Dönüşümün İşgücü Piyasasına Etkileri ve Adil Geçiş” başlıklı paneller yapılacak. İlk günkü bölüm genel değerlendirme ile sona erecek. İkinci gün “Sendikal Örgütlenmede Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ile “Toplu Sözleşme Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı paneller yapılacak. İkinci gün çalışmaları da genel değerlendirme ile sona erecek. Açılış ve paneller Ankara’daki bir otelde gerçekleştirilecek. İkinci gün akşam saat 19.00’da ise Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından katılımcılara akşam yemeği verilecek. Taslak gündemde emekçinin temel sorunları yok.

'KONFEDERASYONLAR DİKKAT ÇEKECEK'

Ne açlık sınırının altında kalmak üzere olan asgari ücret, ne de asgari ücret ile açlık sınırının çok altına inen 10 bin lira emekli aylıkları gibi birçok temel konu Çalışma Meclisi’nin gündeminde yer almıyor. Yine emekçinin temel sorunu olan ağır vergi yükü de gündemde yok. Buna karşın bazı işci ve memur konfederasyonları ise ilk günkü açılış konuşmalarında bu konulara dikkat çekmeye hazırlanıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler