Rusya'dan Akkuyu nükleer santrali açıklaması

Rusya, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Akkuyu nükleer santraline ilişkin açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 06.02.2023 - 13:05
Rusya'dan Akkuyu nükleer santrali açıklaması
Abone Ol google-news

Rusya'nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Mersin ilinin Gülnar ilçesine bağlı Akkuyu bölgesinde inşaatı devam eden Akkuyu nükleer santralinin depremden zarar görmediğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Rosatom yetkilisi Anastasia Zoteeva, "Burada hissedilen sarsıntılar yaklaşık 3 şiddetindeydi. Ancak uzmanlarımız bina yapılarında, vinçlerde ve ekipmanlarda herhangi bir hasar tespit etmedi" dedi.

Zoteeva, "Bununla birlikte, inşaat ve kurulum işlemlerinin güvenli bir şekilde devam edebilmesini sağlamak için kapsamlı teşhis önlemleri alıyoruz" dedi.

Depremde zarar görenlere her türlü desteğin sağlanacağını aktaran Zoteeva, şunları kaydetti:

 

"Çalışanlar arasında şu an deprem bölgesinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenler yapılmaktadır. Akkuyu Nükleer'in acil durum birimleri olan Mobilizasyon Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durum Koruması Birimleri, Türkiye'deki acil durum merkezi AFAD ile işbirliği yaparak deprem sonrası yardım için bölgeye ekipman ve personel göndermeye hazırlanmaktadır. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler