Moskova'da suikast girişimi: Park halindeki otomobilde patlama

Rusya’nın başkenti Moskova’da park halindeki otomobilde meydana gelen patlamada bir Rus askeri personeli ile eşi yaralandı.

Moskova'da suikast girişimi: Park halindeki otomobilde patlama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.07.2024 - 10:49

TASS haber ajansının yerel yetkililere dayandırdığı haberine göre, sabah saatlerinde Moskova’nın kuzeyinde park halindeki otomobilde patlama oldu.

Patlama, Ukrayna’da "özel askeri operasyona" katıldığı belirtilen Rus askeri personeli Andrey Torgaşov ve eşinin arabaya bindiği yaşandı. Patlamada yaralanan Torgaşov ve eşi hastaneye sevk edilirken, park yerindeki bazı araçlar da hasar gördü.

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İrina Volk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arabaya monte edilen belirsiz bir nesnenin patlatılması sonucu olayın meydana geldiğini bildirdi.

Volk, polisin patlamaya ilişkin soruşturmasının sürdürdüğünü ifade etti.

TORGAŞOV YALANLADI

Bombalı saldırının hedefi olduğu iddia edilen Andrey Torgaşov’un eşi Maya Torgashov, eşinin patlayan araç sonucu yaralandığı haberlerini yalanladı.

Yerel basına konuşan Maya, Torgaşov’un saldırı esnasında işyerinde olduğu ve patlayan aracın yakınında bile bulunmadığını belirtti.

Eşinin açıklamasından sonra basına konuşan Torgaşov, olayı tamamıyla yalanladı. Patlayan aracın kendisine ait olmadığını belirten istihbarat yetkilisi, “hayatımda jipim olmadı, ve büyük ihtimalle de olmayacak” dedi. 

Olay ile ilgili olarak şaşkınlığını dile getiren Torgaşov “olayın olduğu mahallede yaşamıyorum bile. Bambaşka bir bölgede yaşıyorum” diye ekledi.

Patlayan aracın, aynı ismi ve soyismi paylaşan bir Rus vatandaşına ait olduğu iddia edildi. Patlamada yaralanan vatandaşın da Rus ordusunda görev yaptığı, fakat rütbeli olmadığı belirtildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler