Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile mevkidaşı Lavrov görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BRICS dışişleri bakanları toplantısı çerçevesinde Nijniy Novgorod'da görüşmelerde bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile mevkidaşı Lavrov görüştü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.06.2024 - 11:49

Görüşme öncesinde bakanlar birbirlerini sıcak bir şekilde selamladılar.

Lavrov, Fidan'ın Moskova'daki görüşmelerinin faydalı geçmesini umduğunu ifade etti. 

İki bakanın görüşmesinin, daha sonra özel bir formatta devam ettiği belirtildi.

BRICS Dışişleri Bakanları toplantısı 10-11 Haziran tarihlerinde Nizhny Novgorod'da gerçekleştiriliyor. Bu, birliğin genişlemesinden sonraki ilk toplantı.

Cumhuriyet'in ulaştığı bilgilere göre, diplomatik kaynaklar da görüşmede, ikili ve bölgesel gelişmelerin ele alındığını kaydetti.

Kaynaklar ayrıca, görüşmede Türkiye bakımından önem arz eden ekonomik konuların gündeme getirildiğini ve Gazze’deki son durumun değerlendirildiğini belirtti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu ve Transkafkasya'daki gelişmelerin ele alındığı belirten bakanlık, şunları kaydetti:

"Orta Doğu ve Transkafkasya'daki durumun yanı sıra bazı uluslararası platformlar da dahil olmak üzere uluslararası gündemin ana konularına değinildi. Sergey Lavrov, Türk mevkidaşını Rusya'nın BRICS dönem başkanlığının öncelikleri hakkında bilgilendirdi. Lavrov, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna ihtilafına ilişkin ilkesel değerlendirmesini özetledi."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler