Bulgar liderden Ukrayna'yı kızdıracak sözler: 'Rusya'ya karşı zaferi imkansız...'

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Ukrayna'daki savaşın devam etmesi halinde ülkenin “demografik olarak harap olmuş, altyapısı, sanayisi, üretimi tamamen yok olmuş bir ülke haline geleceği ve bunun sadece Ukrayna için değil tüm Avrupa için son derece ciddi sonuçları olacağı” uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 21.05.2024 - 11:42
Bulgar liderden Ukrayna'yı kızdıracak sözler: 'Rusya'ya karşı zaferi imkansız...'
Abone Ol google-news

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı zaferini “imkansız” olarak nitelendirerek, Ukrayna-Rusya savaşını Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik suikast girişimiyle ilişkilendirdi.

Radev, “Bu savaşın devam ettiği her gün Ukrayna, Rusya ve hepimiz için felakettir. Bu durum kaçınılmaz olarak Avrupa'daki, ABD'deki ve dünyanın her yerindeki tüm seçimleri etkiliyor. Bu ve bir sonraki seçimde savaş ve barış arasında bir seçim yapacağız. Her vatandaş bunu anlamakla yükümlüdür” dedi. 

Bir gazetecinin Fico'ya yönelik suikast girişiminin Avrupa'ya nasıl bir sinyal gönderdiğini sorması üzerine Radev, Ukrayna-Rusya savaşına dikkat çekerek, “Savaşın devamını ve Rusya'ya karşı imkansız zaferi tek olası çözüm olarak sunmak kabul edilemez” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ihtirasların Avrupa'da da alevlenmesinin ve “barış seslerinin kurşunlarla karşılanmasının” son derece tehlikeli olduğunu söyleyen Radev, şunları kaydetti:

“Barışa verdiği destek nedeniyle radikalleşmiş bir fanatik tarafından bir Avrupa başbakanına (Fico) suikast girişiminde bulunulması, muhalefete ve nefrete karşı kökleşmiş tahammülsüzlüğün bir göstergesidir. Pek çok siyasetçi, parti ve medya, her farklı sesi Rusya yanlısı olarak göstererek buna katkıda bulunmuştur ki bu son derece adaletsizdir ve tüm bu olumsuz sonuçlara yol açmaktadır.”

“TÜM AVRUPA İÇİN CİDDİ SONUÇLARI OLACAK”

Radev, savaşın devam etmesi halinde Ukrayna'nın “demografik olarak harap olmuş, altyapısı, sanayisi, üretimi tamamen yok olmuş bir ülke haline geleceği ve bunun sadece Ukrayna için değil tüm Avrupa için son derece ciddi sonuçları olacağı” uyarısında bulundu.

Silah vermek yerine barış için siyasi çaba gösterilmesi çağrısında bulunan Radev, şunları söyledi:

“Silahla da, silahsız da benzer bir sonuca doğru gidiyoruz. Bunun farkına varmalıyız. Aradaki fark binlerce insanın ölümü ve harap olmuş bir ülke (Ukrayna) olacaktır ki bunun bedelini ödemek zorunda kalacağız.”

Radev'in, Ukrayna'ya askeri yardım gönderilmesine şiddetle karşı çıksa da, 2021-2022 yılları arasındaki geçici hükümeti döneminde aracılar vasıtasıyla Kiev'e büyük miktarlarda silah ihraç ettiği biliniyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler