Balıkla kırmızı şarap neden iyi gitmez?
Bilim adamları, balığın yanında neden beyaz şarabın tercih edildiğini keşfetti.
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre araştırmacılar, kırmızı şaraptaki demirin deniz ürünlerindeki maddelerle reaksiyona girdiğini ve böylece ağızda hoş olmayan bir tat oluştuğunu belirledi.
California Üniversitesi'nden Prof. Takayuki Tamura ile meslektaşları, içinde yüksek miktarda demir bulunan şarabın, balığın tadının daha da yoğun hissedilmesine yol açtığını belirttiler.
Yapılan araştırmada, bu yoğun balıksı tadın, şaraba demiri ayrıştıran bir madde ilave edildiğinde azaldığı saptandı.
Prof. Tamura, "Bazı literatürde deniz ürünleriyle kırmızı şarap birlikte tavsiye edilmez, çünkü kırmızı şarap balıkla çatışır ve demirsi bir tat, balıksı ve metalik aroma ve ağızda acılık hissi yaratır" dedi.
Journal of Agricultural and Food Chemistry dergisinde yayınlanan araştırmada, demir oranı düşük kırmızı şarapların deniz ürünleriyle birlikte içilebileceği belirtildi.
Beyaz şarabın içindeki demir oranı üzümün yetiştiği toprağın bileşimine, meyvenin üzerindeki toza, hasat sırasındaki kirlenme, nakil ve fermantasyon sırasındaki koşullara bağlı olarak değiştiği belirtildi.
En Çok Okunan Haberler
- İstanbul'un 7 ilçesinde yarın su kesintisi uygulanacak
- 250 bin TL'nin getirisi ne kadar?
- İstanbul'da aile katliamı
- İktidarın '25 Kasım' korkusu
- Malatya depremi: 'Endişe verici' diyerek uyardı!
- Hedefteki teğmenlerle ilgili yeni gelişme!
- Akalın'dan İYİ Parti'yi karıştıracak açıklama
- Kan donduran 'taciz' iddiası
- İmamoğlu'ndan, Tekin'e 'belgeli' kreş yanıtı
- TÜPRAŞ'tan açıklama geldi