'10 yaşındaki kız evlenebilir'
Suudi Arabistan'ın Büyük Müftüsü Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh'e göre 10 yaşındaki kızlar evlenebilir.

Suudi Arabistan’ın Büyük Müftüsü Şeyh Abdülaziz el eş-Şeyh “Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor. 10 yaşında evlenilebilir..." dedi.
Sivri açıklamalarıyla bilinen Eş-Şeyh, bu kez kızların evlenme yaşıyla ilgili konuştu ve kriter olarak "Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar" dedi.
Müftü Eş-Şeyh'in Avustralya gazetesi The World Observer’a yaptığı açıklama şöyle:
“Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor. Annelerimiz ve büyükannelerimiz 12 yaşına bile gelmeden evlendiler. Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar o yaşta dahi evlilik görevlerinin tümünü yerine getirebilirler."
Suudi Krallığı'nın evliliğe yaş sınırı getirilmesi için ulemayı ikna etmeye çalıştığı bir ortamda konuşan Eş-Şeyh, daha önce de, “Müslüman ülkelerdeki bütün kiliseler kapatılmalıdır” açıklamasıyla gündeme gelmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
Geldikleri gibi gidiyorlar!
-
Berkay Gezgin'den yandaş Cem Küçük'e suç duyurusu
-
Yattığı hastanenin karşısına pankart asıldı
-
İmamoğlu AKP'nin 'Kanal İstanbul' planını ifşa etti
-
'Ne kadar korktuğunuzu tescillemiş oldu'
-
Özel, Silivri'den Numan Kurtulmuş'a seslendi!
-
MHP'li Büyükataman'dan Özel'e yanıt!
-
Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı
-
Yeniden AKP'nin iktidara geldiği seviyede!
-
Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı