Diaspora'dan pankart tepkisi
ABD'nin büyük Ermeni lobilerinden ANCA, Hocalı katliamı gösterilerinin Ermenilere karşı ırkçılığı ve şiddeti yükseltmeyi amaçlandığını ileri sürerek, ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye Türkiye'yi kınama çağrısı yaptı.

Hocalı katliamının 20. yıldönümünde İstanbul'da yapılan gösteriler ABD'deki en büyük Ermeni diasporalarından Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'ni (ANCA) kızdırdı. ANCA Müdürü Aram Hamparian, gösterilerin Ermenilere karşı ırkçılığı ve şiddeti yükseltmeyi amaçlandığını ileri sürerek, Ankara'daki ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'den Türkiye'yi kınamasını istedi.
Haftalık Ermeni dergisi Armenian Weekly'e göre, Aram Hamparian, İstanbul sokaklarında bakanların ve önde gelen partilerin de dahil olduğu Ermeni karşıtı gösterilerle, açık bir şekilde Türkiye'nin kendi Ermeni vatandaşlarına ve komşu Ermenilere karşı ırkçılığı ve şiddeti yükseltmenin amaçlandığını savundu.
Aram Hamparian, "Bunlar basit bir şekilde soykırım sonrası bir devletin şiddet yankıları değil ancak soykırım öncesi Türk toplumunun kararlı eylemleridir. Türk toplumu kızgın bir şekilde hayallerindeki düşmanlara saldırıyor ve bir sonraki hedeflerini artıyorlar. ABD Büyükelçisi Ricciardone'den derhal güçlü bir şekilde ve açıkça bu hükümetin şiddeti onaylamasını, teşvik etmesini kınamasını istiyoruz" dedi.
Haberde ayrıca, gösteride atılan "Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz", "Bugün Taksim, yarın Erivan, bir gece ansızın gelebiliriz" sloganlarına yer verildi.

En Çok Okunan Haberler
-
Para çekme limitleri değişti
-
Erdoğan ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi
-
İşte CHP ile AKP arasındaki fark!
-
Mahkemeden İmamoğlu ve Ongun kararı!
-
'İvedilikle karara bağlanmalı'
-
İmamoğlu: 'Yeter sürekli aldatıldığınız!'
-
AKP'liler 'isim değişikliğine' tepki gösterdi
-
Öğretmen sürgünlerine tepki büyüyor
-
Amik Ovası'nda bereketli hasat: Tarlada kilosu 15 TL
-
Özel'i hedef aldı: 'Kimden neyi ele geçiriyoruz?'