Siyah Kalp dizisinin Sumru'su Ece Uslu kim, kaç yaşında, nereli? Ece Uslu hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Ece Uslu'nun yaşamı merak ediliyor. Peki, Siyah Kalp dizisinin Sumru'su Ece Uslu kim, kaç yaşında, nereli? Ece Uslu hangi dizi ve filmlerde oynadı?

cumhuriyet.com.tr

Siyah Kalp dizisi ile ekranlardaki yerini alan oyuncu Ece Uslu'nun yaşamı araştırılıyor. Şahane Hayatım dizisinde Ece Ağazade karakterine hayat veren Uslu, Show TV'de yayımlanacak olan Siyah Kalp dizisinde Sumru'yu canlandıracak. Peki, Siyah Kalp dizisinin Sumru'su Ece Uslu kim, kaç yaşında, nereli? Ece Uslu hangi dizi ve filmlerde oynadı? İşte ayrıntılar...

ECE USLU KİM?

Ece Uslu 9 Eylül 1974 tarihinde İzmir'de doğdu. 

Öğrenim yıllarında Ferhan Şensoy "Nöbetçi Tiyatrosu"nda bir sene boyunca oyuncu olarak görev aldı. Oyunculuk kariyeri boyunca birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol alan sanatçının televizyon izleyicisi ile ilk buluşması 1990 yılında TRT 1'de yayımlanmaya başlayan İz Peşinde adlı dizi ile gerçekleşti. Beyazperdeye ilk adımını ise 1991 yılında, Kadir İnanır'ın başrolünü oynadığı Ah Gardaşım filmi ile attı. Mehmet Aslantuğ ile birlikte rol aldığı, Bedii Faik Akın'in Yalancı adlı romanının sinema uyarlaması kariyerinde bir dönüm noktası oldu.

İlk başrolünü ise 1993 yılında Kıvılcım adlı filmde bir üniversite öğrencisini canlandırarak Tarık Tarcan ile paylaştı.1995 yılında TRT 1'de yayımlanan ve zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan Sahte Dünyalar adlı dizide de 200 bölüm boyunca rol alan sanatçı, 1997 yılında "Kara Melek", 2000 senesinde Üç Kadın ve 2002 yılında başrolünü üstlendiği Zerda adlı dizilerdeki performansları ile başarısını perçinledi. Zerda'nın ardından, 2004 yılında Show TV'de yayınlanan Aşkımızda Ölüm Var dizisinde Oktay Kaynarca ile başrolü paylaştı. Bir sene sonra yine Show TV'de yayımlanan, Erler Film yapımı 9 bölümlük Ölümüne Sevdalar dizisinde usta aktör Cüneyt Arkın ve Emre Kınay ile başrolü paylaştı; bu dizide Yunanlı bir kız olan Nina'yı canlandırdı.

2012 yılında "Bulutların Ötesi" isimli projede yer alan Ece Uslu, 3 yıllık aranın ardından ekranlara dönerek; 2013 yılında FOX TV'deki Karagül dizisi ile gerek Türkiye'de gerekse birçok ülkede; canlandırdığı "Ebru" karakteri ile tanınırlığını arttırdı. 1991 yılında Ah Gardaşım ve Diplomat 1992 yılında "Sarı Tebessüm" 1994 yılında Yalancı, 2000 yılında "Güle Güle", 2004 yılında Büyü ve 2012 yılında Erik Zamanı adlı filmlerde rol alan Ece Uslu ayrıca "Üçüncü Türden Yakın İlişkiler", "Ayıp Ettik","Medya Maymunları" ve "Tom, Dick ve Harry" adlı tiyatro oyunlarında rol aldı. Ece Uslu, aynı zamanda Nedret Güvenç'in yeğenidir.

ECE USLU HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

Siyah Kalp - Sumru Şansalan

Şahane Hayatım - Ece Ağazade

Sonsuz Aşk

Sevgili Geçmiş - Cahide Esen Karalar

Dayan Yüreğim - Elvan

Vezir Parmağı - Feride

Karagül - Ebru Şamverdi

Bulutların Ötesi - Elif Karaca

Erik Zamanı - Anne

Kızım Nerede? - Suna Demiray

Son Ders: Aşk ve Üniversite - Soley

Ayıp Ettik

Ulak - Küçük Kadın

Elveda Derken - Lale

Sırça Köşk - Cahide Kutlu

2Üç Kadın

Ölümüne Sevdalar - Nina

Büyü - Aydan

Aşkımızda Ölüm Var - Avukat Pervin

Zerda - Zerda Eroğlu

Bana Abi De - Zeynep

Benimle Evlenir Misin - Serap

Üç Kadın 2 - Gülşen

Üç Kadın 1

Güle Güle - Doktor

Rüzgâr Gülü

Kara Melek - Şule Saylan

Yalan Dünyalar - Evrim Şenoğlu

Fırat - Melek

Anılardaki Sevgili

Sahte Dünyalar - Evrim Şenoğlu

Gökkuşağı - Tülin

Mirasyediler

Yahya Kaptan

YalancıNecla

Sevgili Ortak - Sema

Rumuz Sev Beni' - Garson

Kıvılcım - Duygu

Ah Gardaşım

Ana - Spiker

İz Peşinde - Neriman

ECE USLU HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Ah Gardaşım

Kıvılcım 

Sonsuz Aşk

Son Söz Sevginin - Mehpare

Sarı Tebessüm - Neşe