Ramazan ayında tok tutan besinler! Açlığı hissetmeyeceksiniz
Ramazan ayı, oruç tutanlar için manevi bir deneyim olmanın yanı sıra, doğru beslenme ile enerji seviyelerini korumanın da önemli olduğu bir dönemdir. Tok tutan besinlerle beslenmek, uzun saatler boyunca aç kalmadan oruç tutabilmenin anahtarıdır. İşte, oruç tutarken çabuk acıkmamanızı sağlayacaklar besinler.
cumhuriyet.com.trRamazan ayında sağlıklı ve enerji veren besinleri tercih ederek açlık hissini minimumda tutabilirsiniz. Ramazan sofralarınıza ekleyebileceğiniz, hem tok tutan hem de sağlıklı besinleri tanıyacak ve enerjinizi yüksek tutmak için beslenme planınızı zenginleştireceksiniz. İşte tok tutan yiyecekler...
CEVİZ
İçeriğindeki Omega-3 yağ asitlerinden dolayı ramazanda açlığa bağlı unutkanlık, konsantrasyon eksikliğinin azalması ve sağlıklı bir oruç süresi için günde 2-3 tane ceviz tüketilmesi gerekir. Cevizdeki iyi yağın (28 g başına 2,5 gram ALA/Omega 3), lifin (28 g başına 2 g) ve proteinin (28 g başına 4 g) kilo yönetiminde önemli bir başarı faktörü olan tokluğun sağlanmasına yardımcı olabileceği görülmüştür.
YOĞURT
İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve konjuge linoetik asit (CLA) nedeniyle karın yağ yakımını hızlandırır. Özellikle iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt ramazanda kilo alımını azaltır.
YULAF EZMESİ
Bitkisel proteinler ve liften zengin glisemik indexi düşük olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlayarak kan şekerinin düşmesini engeller. İçeriğindeki B grubu vitaminleri oruç tutarken stresi azaltır ve hafızayı güçlendirir.
YUMURTA
Anne sütünden sonra gelen vücutta biyo yararlılığı en iyi kaliteli protein kaynağı yumurtadır. Sahurda 1 yumurta tüketilmesi vücut için gerekli olan proteinin büyük bir kısmının alınmasını sağlar ve tokluk hissini artırır.