Miss Turkey 2024 birincisi, Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı İdil Bilgen oldu

Miss Turkey 2024 birinci İdil Bilgen, sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Tescilli güzelin babasının -Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen olduğu ortaya çıktı.

cumhuriyet.com.tr

Miss Turkey 2024 final gecesi, İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Jüri üyelerinin en yüksek oyunu alarak birinci olan İdil Bilgen, Türkiye'yi Miss World yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.

Sunuculuğunu Pınar Altuğ Atacan’ın üstlendiği gece, Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar’dan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri, Miss World ve Miss Supranational yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek yarışmacıları seçmek için oy kullandı.

Finalde ilk 10'a giren adaylar arasından ilk 5 belirlendi ve üçüncü aşama değerlendirmesinde İdil Bilgen Miss Turkey birincisi olarak seçildi. Miss World’de Türkiye'yi temsil edecek olan İdil Bilgen’e tacını Nursena Say taktı.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu ve 24 yaşında olan İdil Bilgen, Ekim 2023'ten itibaren Kiev Büyükelçisi olarak görev yapan Levent Bilgen'in kızı olduğu öğrenildi.

Miss Supranational’da Türkiye’yi temsil edecek ikinci yarışmacı ise Cemre Üker oldu. 26 yaşındaki Cemre Üker, Paris Scholl of Business Uluslararası Pazarlama ve İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi. Tacını Selin Erberk Gurdikyan takdim etti.

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

İdil Bilgen'in babasının Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen olduğu öğrenildi. Levent Bilgen, Ekim 2023 itibarıyla Kiev Büyükelçisi olarak görev yapmaya başlamıştı. Daha önce Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Bilgen, ayrıca New York Başkonsolosluğu (2011-2014) ve Toronto Kurucu Başkonsolosluğu (2009-2011) görevlerinde bulunmuştu.

Levent Bilgen'in 2018 yılında eşi Ayşe Karahan Bilgen’i kaybettiği de belirtiliyor. İdil Bilgen, annesini kaybettiği dönemde yaşadığı zorlu süreçleri ve anılarını da yarışma sırasında dile getirmişti. İdil Bilgen’in bir erkek kardeşi bulunuyor; kardeşinin adı Metehan Bilgen.