Çıtır çıtır gevrek simit yapmanın püf noktası! 1 tepsi dolusu bu tarifle yapılabiliyor

Evde çıtır çıtır 1 tepsi dolusu simit yapmanızı sağlayacak tarif

cumhuriyet.com.tr

Simit fiyatları son dönemde tırmanışa geçmiş durumda. Bu tarifle yapılan simite hayran kalacak ve asla dışardan almayacaksınız. İşte evde simit yaparken bilmeniz gerekenler:

Habertürk'te yer alan bir içerikte; Evde yapılan simit tarifiyle ilgili detaylar paylaşıldı;

Evde Simit nasıl yapılır? Evinizde güzel bir hafta sonunda ayağınızı uzatırken sıcak bir çayın yanında gevrek bir simit iyi gitmez miydi? Yapımı oldukça pratik ve basit olan bu tarifin gelin nasıl yapıldığını beraber bakalım.

Ev Yapımı Simit Malzemeleri

  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 kaşık kuru maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
  • 2 kaşık pekmez
  • Kavrulmuş susam

Ev Yapımı Simit Hazırlanışı

  • Şeker, süt ve mayayı ıslatın.
  • Sıvıyağ ile tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız parçalara simit şekli verin.
  • 1 bardak su ile pekmezi karıştırın.
  • Yaptığınız bu karışımı hamura bulayın.
  • Hamurunuzu daha sonra susama bulayın ve tepsiye dizin.
  • Önceden sıcaklığını hazırladığınız fırında kızarana kadar pişirin.
  • Bu tarifle yapacağınız simitler en az üç gün boyunca taze kalacak ve bozulmayacaktır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun

Kaynak fotoğraflar: youtube.com