Canan Karatay kaşık kaşık tüketilmesini önerdi! En sağlıklı besinmiş

Canan Karatay tarafından önerilen çörek otu yağı son dönemin en popüler besinlerinden biri oldu.

cumhuriyet.com.tr

Canan Karatay bir kez daha hatırlattı. Kaşık kaşık çörek otu yağının tüketilmesini tavsiye eden Canan Karatay, tüketmeyenlerin evinden ilaç eksik olmayacağının altını çizdi. 

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Çörek otu yağı bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağdır. Ayrıca düzenli olarak tüketilince iltihabı azaltır ve enfeksiyonlarla savaşır. Yapılan çalışmalar çörek otu yağının; kan şekeri seviyeleri, yüksek tansiyon ve astım üzerinde olumlu etkileri olduğunu kanıtlamıştır.

Çörek otu yağı, haricen uygulandığında cilt ve saçta da olumlu sonuçlar vermektedir. 

ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Çörek otu yağının soğuk sıkım olarak kullanılması gerekmektedir. Bu yağ pişirilmeye uygun bir yağ değildir. Bundan dolayı daha çok salatalara ve yemeklere sonradan ilave edilmelidir. Ayrıca tek başına günde bir çay kaşığı tüketimi de uygun doktorlar tarafından önerilmektedir. Pişirilmeden ve doğru bir şekilde kullanımı oldukça sağlık açısından faydalıdır. Bununla birlikte su ile karıştırılarak da tüketilmesi önerilmektedir.

CİLDE FAYDALARI NELER?

-Tıkanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır.

-Hormonal nedenlerden dolayı çıkan sivilcelerin tedavisinde kullanılmaktadır.

-Mantar ve sedef gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

-Vitiligo olarak bilinen cilt hastalığı için de oldukça faydalıdır.

-Yaz aylarında cilde sürüldüğünde güneşin zararlı olan ışınlarından kişinin korunmasını sağlamaktadır.