Yetkililere ‘kırmızı kart’

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binasının önünde eylem yapan yurttaşlar, Başkan Hayrettin Güngör’ü istifaya çağırdı. Yurttaşlar, binalarının yüzeysel biçimde incelenip raporlandığını ve imar kararlarının şaibeli olduğunu öne sürüyor.

Çağdaş Bayraktar

Depremde maddi manevi kayıp yaşayan yurttaşların sorunları çözüm bekliyor. Binalarının yüzeysel biçimde incelenip raporlandığını ve imar kararlarının şaibeli olduğunu öne süren yurttaşlar, bu kez de Büyükşehir Belediye binasının önünde eylem yaptı. Eylem sırasında ellerinde kırmızı kart bulunduran Uygun Olmayan Alan ve Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu destekçisi yurttaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü istifaya davet etti.



“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”
Eylem sonrası gazetemize konuşan platform yöneticisi Gülnaz Şenlenmiş, “Depremden 10 ay geçmesine rağmen yetkililer tarafından hala bir çözüm bulunamadı. Mağduriyetimiz sürüyor” diyor. Uygun olmayan alan uygulamasını “safsata” olarak değerlendiren Şenlenmiş, şunları söyledi:

“Orta hasarlılara halen ruhsat verilmemektedir. Yöneticiler ise işleri birbirine düğümleyerek içinden çıkılmaz bir hal aldırmaktadır. Mağdurlara bu zamana denk ‘yapılıyor’ denilen çalışmalar maalesef yeni başlatılmıştır. Şehrin yöneticilerine halkın güveni bitmiştir. Depremde felaketi yaşayan halk bir de yetkililerin sorumsuzluğu yüzünden mağduriyet yaşamaktadır. Ağır kış şartları kapıya dayanmış halkın dayanacak gücü kalmamıştır. Yetkililerden acil çözüm istiyoruz.”