Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş: Validebağ korudur, koru olarak kalacak

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, mahalle buluşmalarından ilkini Acıbadem Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Dedetaş, Validebağ'la ilgili bir soruya "Validebağ korudur ve koru olarak kalacak bizim yönetimimizde. Bununla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın" diye yanıt verdi. Dedetaş ayrıca, mevcut hayvan barınağının kapasitesini artıracaklarını ve yeni barınma alanları oluşturmaya çalıştıklarını da söyledi.

cumhuriyet.com.tr

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, mahalle buluşmalarından ilkini Acıbadem Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Dedetaş, Validebağ'la ilgili bir soruya "Validebağ korudur ve koru olarak kalacak bizim yönetimimizde. Bununla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın" diye yanıt verdi. Dedetaş ayrıca, mevcut hayvan barınağının kapasitesini artıracaklarını ve yeni barınma alanları oluşturmaya çalıştıklarını da söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, mahalle buluşmalarının ilkini Acıbadem Mahallesi’ndeki Şehit Mete Sertbaş Parkı’nda yaptı. Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada konuşan Dedetaş, söz verdikleri gibi mahalle buluşmalarına başladıklarını, bunun daha çok mahalleliyi dinleme olanağı sağladığını aktardı.

"ADALETLİ, ŞEFFAF ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ''

Haftada iki mahallede bu buluşmalara devam edeceklerini belirten Dedetaş, “Adaletli ve şeffaf çözümler üreteceğiz. Gelir gelmez yaptığımız işlerden de bahsetmek gerekirse; meclislerimizi canlı yayınlar hale getirdik. Belediyenin gündemini sizlerin çok rahatlıkla takip etmesini sağlamış olduk. Pazar desteği demiştik ihtiyaç sahibi emeklilere; kriterlerini belirledik ve başvuruları aldık. Ciddi de bir katılım oldu açıkçası, mutluyuz. Vakıflar sürecini başlattık bir önceki meclisimizde. Bedelsiz tahsis edilen alanların geri alınması, kamusal amaçla faydalanabileceği şekilde ele aldık ve sürecini başlattık” ifadelerini kullandı.

“VALİDEBAĞ YANGIN AÇISINDAN ÇOK RİSKLİYDİ''

“Validebağ konusu hakkında bir planınız var mı” şeklindeki soruya Başkan Dedetaş, şöyle yanıt verdi:

“Gönüllülerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın Validebağ’da biliyorsunuz bir çalışma programı vardı. Çalışmalara başladık. Orada otların kesilmesi konusunda uzlaştık. Öncelikle otların biçilmesi gerekiyordu, Validebağ yangın açısından çok riskliydi. Bir yangın çıktığında müdahale edilemez vaziyette alanlar olduğunu gördük. Hep beraberce oturup konuştuk. Bizim yeni dönemdeki belediye anlayışımız ‘Biz biliriz, biz yaptık oldu’ değil. Taraflarıyla birlikte uzlaşarak bu işleri yapmak. Otlar biçilecek, itfaiyenin geçiş yolları açılacak. Oraya ilave korumalar ve orada bulunan sokak hayvanları problemine bir çözüm bulunacak. Hepsinin altlığı hazırlandı, uzlaşmaları sağlandı, çalışmaya da başlandı. Ama şunu söylememiz lazım; Validebağ korudur ve koru olarak kalacak bizim yönetimimizde. Bununla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın.”

İşe alımlarla ilgili gelen bir soruya da Başkan Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi liyakatlı bazı işe alımlar yapacaklarını söyleyerek, “Tespitleri yapıyoruz. Bu dönemde işten çıkarılan arkadaşlarımız olmuştu. Onların geri alınmasıyla ilgili bir sürecimiz var. Liyakatli bir şekilde bu işe alımları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“İLK KREŞİ BELEDİYENİN ALTINDA AÇIYORUZ''

Kreş isteğine ilişkin bir soruya da Dedetaş, “Kreş konusu gerçekten çok hassas bir konu. Üzerinde de çalıştığımız bir şey. İlk kreşi belediyenin altında açıyoruz, şu an hazırlıklarımızı yaptık. Mahalle bazlı da kreş çalışmalarımız devam ediyor“ yanıtını verdi.

''KAFES ALTINDA OLMADAN BARINDIRABİLECEĞİMİZ ORTAMKAR...''

Hayvan barınakları ve klinik konusunun çok önemli olduğunu, gönüllülerin üzerindeki yükü alacakları çalışmalar yaptıklarını dile getiren Dedetaş, bu konuda da şunları söyledi:

“Proje olgunlaşır olgunlaşmaz ya mobil kliniklerle ya da mevcuttaki kliniklere destek kota belirleyerek bu sorunu çözmeyi düşünüyoruz. Mevcut barınağımızın kapasitesini artırma ve onların mutlu olabileceği şartlarda, en azından kafes altında olmadan barındırabileceğimiz alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra da adımlarımızı atmaya başlayacağız. Ortak uzlaşıyla nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Günü kurtaracak değil, sürdürülebilir proje ortaya koymamız lazım”

“GEÇMİŞ ALIŞKANLIKLARDAN FARKLI BİR SÜREÇ YÖNETMEK İSTİYORUZ''

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Akkoyunlu da, kentsel dönüşümün Üsküdar'ın genel sorunu olduğunu aktararak, “Farklılaşan sorunlar var. Bazı yerlerde biliyorsunuz kat artışı söz konusu, ama diğer alanlar aslında kat artışı olmadan dönüşebiliyor. Tabii bu yoğunluk artışı, imar artışı; bir taraftan nüfusun artmasına, bir taraftan da altyapının buna karşı yetersiz kalmasına sebep oluyor. Biz yeni dönemde bir yapılanma süreci, geçmiş alışkanlıklardan biraz daha farklı bir süreç yönetmek istiyoruz” dedi. Kent AŞ’nin vatandaş ve müteahhitler arasındaki sözleşme süreçlerini, proje süreçlerini danışman olarak yürüteceğini belirten Akkoyunlu, dönüşüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve belediyenin onaylayacağı bir planla hayata geçireceklerini vurguladı.