Nisan Ak’tan Bursa’da konser

“Umudumuz Müziğimizde, Kadınlar Günü Konseri” başlıklı konser 9 Mart’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde.

cumhuriyet.com.tr

Forbes Türkiye tarafından 2019 yılında otuz yas¸ altı en bas¸arılı otuz isme yer verilen “30 under 30” listesine seçilen orkestra şefi Nisan Ak, “Umudumuz Müziğimizde, Kadınlar Günü Konseri” başlıklı konserde 9 Mart’ta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’yla bir araya gelecek. 

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, depremde hayatını kaybeden ve yas¸am savas¸ı devam edenlere ithafen düzenlenen konsere ev sahipliği yapacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün sonra, kadın müzisyenlerin tınılarıyla dolacak sahnede Nisan Ak’ın yanı sıra dört kadın solistten olus¸an Nemeth Quartet yer alacak. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konser saat 20.00’de başlayacak. 

KONSER PROGRAMI

Konser programındaysa Samuel Barber'den Adagio, Edward Elgar'dan Introduction and Allegro, Oğuzhan Balcı'dan Yaylı Kuartet 2. Bölüm ve Utar Artun'un Nemeth Kuartet'e ithafen yazdığı Yaylı Kuartet Konçertosu'nun 2. Bölümü ile birlikte besteci Merve Dedeoğlu'ndan Çiçekler Süiti dikkat çekiyor. 

Nisan Ak konsere hazırlık sürecindeki duygu yoğunluğunu şu sözlerle ifade ediyor: “Müzik birlikte olabilmek için ortam hazırlıyor aslında; bir hissi paylaşmak üzere yüzlerce kişiyle bir araya geliyoruz. Bir an için zamanı durdurup ortak duygulara yer açıyoruz. Kalıcı olanın paylaşılan anlar ve bizlerle kalacak anılar olduğunu hatırlıyoruz. 9 Mart’ta salonu dolduran herkesle birlikte müziğe kulak verirken, ihtiyaç duyduğumuz dirayet ve umut hislerinde buluşabilmeyi umuyorum.”