Narin Güran neden öldürüldü? Narin'i kim öldürdü? Narin Güran cinayetinde son durum

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan Narin'in ölümüne ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Soruşturma kapsamında 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. En son Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcasının avukatı Seda Toğrul dosyadan çekildiğini açıkladı. Peki, Narin Güran neden öldürüldü? Narin'i kim öldürdü?

cumhuriyet.com.tr

Narin Güran olayıyla ilgili son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. 8 yaşındaki Narin cinayete kurban gitti. Aralarında annesi, ağabeyi olmak üzere aynı köyden 25 kişi gözaltına alındı. Peki, Narin Güran neden öldürüldü? Narin'i kim öldürdü? 

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Tavşantepe Mahallesi Muhtarı amca Salim Güran Bağlar Kaymakamlığı'nca görevinden açığa alındı.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR TUTUKLANDI, KÖY İMAMI SERBEST

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve aramaların 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada itirafçı Nevzat Bahtiyar savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunanlar arasında yer alan köy imamı ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

NEVZAT BAHTİYAR İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ?

Ayrıntılı soruşturma sürerken gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi ortaya çıktı.

Salim Güran'ın Narin'in cesedini saklaması için kendisine verdiğini anlatan N.B. ifadesinde, "Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin lira veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ni işaret etti ve 'Oraya götür' dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum." dedi.

İtirafçı Nevzat'ın yalanı amca Salim'in ifadesinde ortaya çıktı!

Türkiye'yi kahreden Narin Güran soruşturmasında tutuklanan ve ilk ifadesinde olay günü Salim Güran ile normal şebekeler üzerinden konuştuğunu belirten Nevzat Bahtiyar'ın, amcayla WhatsApp üzerinden konuştuğu ortaya çıktı. Bahtiyar, tutuklanmadan önce mahkeme ve savcılığa verdiği son ifadesinde de o günkü tüm kayıtları bilerek sildiğini belirtmişti. Çıkarılan HTS kayıtlarında da amca Salim Güran'ın o gün Nevzat Bahtiyar ile normal şebekeler üzerinde konuştuğuna dair kayıt çıkmadı. Olay çok yönlü sürdürülürken, cinayet uzmanı Mustafa Bayram'dan çarpıcı iddia geldi. Bayram, "Narin bilinçli şekilde o suda saklanıldı ve cesedin incelenemeyecek kadar çürümesini istediler. Bunlar aramalar bitip olay unutulunca, Narin'in cesedini çuvaldan çıkarılıp suya bırakacak, normal ölüm gibi göstermeye çalışacaklardı. Ancak şüphelilerin düşündükleri gibi olmadı. İş büyüdü kontrolden çıktı" dedi