İstanbul'un göbeği Beyoğlu'nda taciz skandalı: Kadının önünü kesti, duvara sıkıştırıp yere yatırdı!

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşanan bir taciz skandalının görüntüleri ortaya çıktı. Yoldan geçen bir kadının önünü kesen 2 erkek bununla yetinmezken, erkeklerden biri kadını yere yatırarak taciz etti. Kadın, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtulurken, yaşanan dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı. Çok sayıda suça karıştığı belirlenen erkekler önce 'serbest' bırakıldı, ardından 'tepkiler' sonrası yeniden gözaltına alındı.

İHA

Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi Balo Sokak üzerinde, 24 Eylül 2024 tarihinde evine giden 25 yaşındaki İrem A.’nın peşine Semir Tarhan, ve Ömer Konu adlı 2 erkek takıldı.

DUVARA SIKIŞTIRDI, YERE YATIRDI!

Erkekler bir süre sonra kadının önünü keserek taciz etmeye başladı. Kadını duvara sıkıştıran şahıs daha sonra, kadını yere yatırarak taciz etmeye devam etti. Şahsın yanında duran arkadaşı ise o anları seyretti.

YURTTAŞLAR KURTARDI

Kadının yerde tacize uğradığını görenler olaya müdahale etti. Tacizci erkekler, yurttaşlar tarafından bölgeden uzaklaştırırken, tacize uğrayan kadın yine çevredekiler tarafından sakinleştirildi.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Yaşanan taciz skandalı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kadını takip eden şahıslardan birisi, kadının önünü keserek duvara doğru sıkıştırıyor.

Daha sonra kadını zorla öpmeye çalışan şüpheli yere yatırarak taciz etmeye devam ediyor. Bir süre sonra vatandaşlar araya girerek şahısları uzaklaştırdığı görülüyor.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR!

Olay sonrası polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Beyoğlu Güven Timi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sonrası şüpheliler Semir Tarhan, ve Ömer Konu, yakalanarak gözaltına alındı.

ÖNCE SERBEST KALDILAR!

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre şüpheliler önce kadının şikayetçi olmaması üzerine Emniyet’teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet", "gasp" ve "otomobilden hırsızlık" gibi suçlara karıştığı öğrenildi.

'TEPKİLER SONRASI' YENİDEN GÖZALTI KARARI

Serbest bırakılma kararının sosyal medyada infial yaratmasının ardından, iki erkek hakkında yeniden gözaltı kararı çıktı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Gelişmeye dair İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Şahıslar hakkında ‘Cinsel Saldırı’ suçundan adli işlem başlatılmıştır" denildi.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Beyoğlu’ndaki taciz skandalına ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Beyoğlu’nda 10 gün önce meydana gelen taciz olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında bugün itibarıyla kamera görüntülerinin ortaya çıkması neticesinde bu görüntüler de soruşturma dosyasına girmiş ve şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

'AİLESİ ÖĞRENMESİN' DİYE ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ

Gazeteci Emrullah Erdinç'in aktardığı bilgiye göre; tacize maruz bırakılan kadının olay günü 'Ailesi öğrenir diye' şikayetçi olmadığı öğrenildi.

TACİZCİNİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Beyoğlu'nda 25 yaşındaki kadını taciz eden iki kişiden biri olan Semir Tarhan'ın sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı.