İller Bankası A. Ş. Sözleşmeli Personel Alımı sınavı ne zaman, nasıl başvuru yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan bir kamu kurumu olan İller Bankası A.Ş. 400 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Peki, İller Bankası A. Ş. Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı ne zaman, nasıl başvuru yapılır? İller Bankası A. Ş. Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı'na başvuru yaparken nelere dikkat etmek gerekli? İller Bankası A. Ş. Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı'nın başvuru şartları neler?

cumhuriyet.com.tr

İller Bankası'nın Genel Müdürlük ve Yurt İçi Hizmet Birimlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Peyzaj Mimarı, Tekniker, Yönetim Personeli ve Büro Personeli alacağını duyurmasının ardından adaylar arasında personel alımı sınavının içeriği merak edildi. İller Bankası'nda sözleşemli personel olarak çalışmak isteyen adaylar, sınavın ne zaman olacağını ve sınava nasıl başvuracaklarını merak ediyor. Adaylar ''İller Bankası A. Ş. Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı ne zaman, nasıl başvuru yapılır?'' sorusunu sıklıkla araştırıyor. İşte ayrıntılar...

İLLER BANKASI A. Ş. PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

Sınav Ankara’da yapılacak olup, sınav yerinin tam adresi ve sınav tarihi ileri bir tarihte Bankanın web sayfasında ilan edilecektir.

İLLER BANKASI A. Ş. PERSONEL ALIMI SINAVI'NA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sınava girmek isteyen adaylar İş Talep Formu’nu 19/12/2022 – 03/01/2023 tarihleri arasında Bankanın web sayfasından (www.ilbank.gov.tr) doldurup JPEG formatındaki 4,5x6 ebadında vesikalık fotoğraflarını da ekleyerek elektronik ortamda göndereceklerdir.

İLLER BANKASI A. Ş. PERSONEL ALIMI SINAVI'NA BAŞVURU YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKLİ?

Adaylar sınava başvuru sırasında,

Yükseköğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin,

Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kabul edildiğini gösterir belgenin, bu ilanda yer alan bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen alanlardan mezun olanlar da denklik belgesinin,

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olanlar buna ilişkin belgesinin, JPEG formatındaki fotoğrafını yüklemek zorundadır.

03/01/2023 Salı günü (Saat 23:59)’dan sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adayların başvuruları Banka tarafından kontrol edildikten sonra onaylanacak ya da reddedilecektir.

Bilahare adaylar aynı sitede yer alan “Başvuru Kontrol” bağlantısını kullanarak başvurularının Banka tarafından onaylanıp onaylanmadığını takip edebilecektir.

İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.

Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Adaylar; Genel Müdürlük, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Yurt İçi Hizmet Birimlerinden sadece birisi için başvuruda bulunabilecek olup, İş Talep Formunu kaydettiği andan itibaren hiçbir değişiklik yapamayacaklardır.

Bankaca yapılan değerlendirme sonucu aranan şartları taşıyan adaylardan, en yüksek KPSS puanını alandan başlayarak Genel Müdürlük, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Yurt İçi Hizmet Birimleri için alınacak olan ve ayrı ayrı belirtilen sayının beş katı kadar aday giriş sınavına alınmak üzere Bankanın web sayfasında ilan edilir.

İLLER BANKASI A. Ş. PERSONEL ALIMI SINAVI'NIN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sınava başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşıması gereklidir:

 a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

 b) Mühendis pozisyonu için;

En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden, bu bölümlere denkliği yetkili makamlarca onaylanmış dallardan mezun olmak ya da bu alanlarda denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.