Giriş kapısına 11 milyon, öğrenciye sıvasız bina
Kastamonu Üniversitesi tasarruf tedbirlerini hiçe saydı. Üniversitenin ana giriş kapısını yaptırmak için 4 Haziran 2024’te ihale düzenlendi. İhale sonucunda 11 milyon 171 bin liralık sözleşme 25 Haziran 2024’te yapıldı. Olay basına yansıyınca “11 milyonluk kapı” tepki çekti.
Emirhan ÇobanKastamonu Üniversitesi tasarruf tedbirlerini hiçe saydı. Üniversitenin ana giriş kapısını yaptırmak için 4 Haziran 2024’te ihale düzenlendi. İhale sonucunda 11 milyon 171 bin liralık sözleşme 25 Haziran 2024’te yapıldı. Olay basına yansıyınca '11 milyonluk kapı' tepki çekti. Üniversite konuya ilişkin açıklama yaparak ihaleyi savundu. İhalenin yalnızca kapı değil, güvenlik altyapısı ve yağmur suyu altyapısını da kapsadığını bildirdi. Buna karşın üniversitede okuyan öğrenciler zor durumda...
OKULUNU DEĞİŞTİRDİ
Kastamonu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğrenimini sürdürürken okulun imkanlarından memnun kalmadığı için okul değiştirmek zorunda kalan bir öğrenci, okulun bazı sorunlarını Cumhuriyet’e anlattı. İsmini vermek istemeyen öğrenci, “Gerek imkanların kısıtlılığı, gerek hocalarımızın gerekli imkanlara sahip olamamasından dolayı pratikler aksıyordu. Bundan ötürü okul değiştirdim. Asla tam olarak kurulabilmiş bir fakülte seviyesinde değildi. Bu geliştirmeleri yapmak yerine 11 milyon liraya kapı yapmayı uygun görmüşler. Ama veterinerlik fakültesine ödenek yoktu” dedi.
‘ESKİ BİNAYI LAYIK GÖRDÜLER’
Fakültenin hastanesinin de “laboratuvardan bozma” olduğunu söyleyen öğrenci, “Biz yeni bir bina talebinde bulunduğumuzda yeni bina yapılacak denmişti. Sonra üniversitedeki başka bir binanın bize verileceği söylendi. En sonunda da Kastamonu Meslek Yüksekokulu’na (MYO) yeni bir bina tahsis edilirken veteriner fakültesine onlardan kalma tek katlı 3-4 tane binayı layık gördüler. O binaların da en son ben gördüğümde tavanlarında sıvası bile yoktu. Bildiğiniz betonarmeydi. Kışın kombi açmak hak getire... İnsanların ısınma gibi basit bir ihtiyacını karşılamaktan bile yoksundu okul” dedi.
‘ÖĞRENCİLER BİNALAR ARASI MEKİK DOKUYORDU’
Kastamonu Üniversitesi’nde okuduğu süreçte okulun idaresinin, dersliklerinin ve hastanenin ayrı konumlarda olduğuna dikkat çeken öğrenci, “Fakültenin idaresi ilahiyat fakültesinin bir katındaydı. Ardından BESYO’nun sahasının olduğu bir bina vardı ek bina, oradaki binayı bizim akademisyen hocalarımıza tahsis ettiler en sonunda. Yani bizim hastane, hocaların olduğu bina ve derslikler arasında belli bir mesafe boyunca mekik dokumamız gerekiyordu tabiri caizse. Normal bir okuldaki gibi hocaların binası ve derslikler aynı binada değil. Tamamen farklı yerlerdeydi... Bu da öğrencilere ve hocalara zorluk çıkartıyor” ifadelerini kullandı.
ÖDENEK TIP FAKÜLTESİNE YOĞUNLAŞIYORMUŞ
Öğrenci, öğrenimini orada görürken bir süre iktisadi ve idari bilimler fakültesinde, bir süre de iletişim fakültesinde ders almak zorunda kaldıklarını belirterek daha sonra MYO’nun eski binalarına geçiş yaptıklarını aktararak “Ben orada öğrenciyken biz bunları istek olarak belirtsek de bunlar yerine getirilmiyordu. Çünkü dekan hocamız tamamen ödeneğin tıp fakültesine yoğunlaştığını söylüyordu” diye konuştu.