Kamuoyu baskısı işe yaradı: Cipiyle yolda yürüyen kadına çarpıp kaçan Furkan Dağlı tutuklandı

Beşiktaş’ta ciple yolda yürüyen Dila Kırarslı'ya çarpıp kaçan sürücü Furkan Dağlı, mahkemece tutuklandı.

Fahrettin Öztürk

Beşiktaş'ta cipiyle yüksek hızla yokuştan aşağı inerken takla atarak Dila Kırarslı'ya çarpan ve yaya olarak olay yerinden kaçtıktan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Furkan Dağlı, kamuoyu baskısı üzerine yeniden gözaltına alındı. Dağlı, 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan tutuklandı.

İstanbul Beşiktaş, Fulya Deresi Sokak'ta 11 Ağustos saat 04.00 sularında meydana gelen kazada, Dağlı Otel ve Turizm şirketinin sahibi Furkan Dağlı'nın idaresindeki cip, yokuş aşağı yüksek hızla seyir halindeyken takla atarak önce park halindeki 4 araca ardından da kaldırımda yürüyen Dila Kırarslı'ya çarptı.

TEPKİLER ÜZERİNE YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Furkan Dağlı, iddiaya göre yaya olarak olay yerinden kaçtı. Daha sonra gözaltına alınan Dağlı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Dağlı'nın serbest bırakılması ise kamuoyunun tepkisini çekti. Tepkiler üzerine Çerkezköy'de yeniden gözaltına alınan Furkan Dağlı, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi

YOLA KEDİ ÇIKMIŞ

Furkan Dağlı'nın savcılıktaki ifadesinde olay günü gezme amacıyla Çerkezköy’den İstanbul'a geldiğini, sürüş sırasında alkol ya da uyuşturucu madde kullanmadığını ve yola kedi çıkması sebebiyle manevra yaptığını, böylece direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi. Dağlı, ifadesinin devamında ise olaydan sonra şoka girdiğini ve kendisinin de yaralandığını, tedavi olma amacıyla olay yerinden uzaklaşarak Çerkezköy’e gittiğini ancak bir süre sonra hastaneye gitmekten vazgeçtiğini iddia etti.

TUTUKLANDI

Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Dağlı, "taksirle yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklandı. 

31 SUÇ KAYDI VAR

Olay yerinden kaçtıktan 4 saat sonra yakalanan Furkan Dağlı'nın "kasten yaralama" dahil 31 suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.