Aydın’da nerelerde kamp yapılır? İşte Aydın’daki ücretsiz kamp alanları…

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kamp alanları, uygun bütçe ile özgürce tatil yapmak isteyenlerin buluşma noktası oldu. Aydın’daki ücretsiz kamp tatili için en uygun yerleri sizler için derledik. İşte Aydın’ın en çok tercih edilen 10 kamp alanı…

cumhuriyet.com.tr

ÇİNE VADİSİ KAMP ALANI, ÇİNE: Aydın şehir merkezine 36 km uzaklıkta bulunan Çine Vadisi, mitolojik efsaneleri ve doğal güzellikleriyle Aydın’da en sevilen kamp alanlarından birisi. Vadinin yakınındaki Çine Çayı da bölgeye harika bir manzara katıyor. Bölgeyi kuşbakışı görmek isteyenler vadi tepelerine, su sevenler ise çay kenarına kamp kurabilir. Doğa ile iç içe olan bölgede herhangi bir tesis bulunmuyor fakat yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlar yakındaki köylerden sağlanabiliyor. 

ALİNDA ANTİK KENTİ KAMP ALANI, KARPUZLU: Tarihte Karia Kraliçesi Alinda’nın kamp kurduğu bölge olarak bilinen ve ismini buradan alan bölge, hem tarihi kalıntılarıyla hem de doğasıyla ilgi çekici bir yer. Gezmeyi sevenler ve kamp kurmak isteyenler için Alinda Antik Kent’i çadır atmak için güzel bir destinasyon. Burada da herhangi bir tesis bulunmuyor fakat yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlar bölgeye yakın Karpuzlu ilçesinden temin edilebiliyor.

SEVGİ PLAJI KAMP ALANI, KUŞADASI: Deniz tatili sevenler buraya! Kumların üstüne çadır atarak denizli bir tatil isteyenler için Sevgi Plajı çok uygun bir rota. Eğer çadırınızı deniz yakınlarına kurmak istiyorsanız, girişi ücretsiz olan bu plaja gidebilirsiniz. Şezlong ve şemsiyelerin ücretli olduğu bölgeye tüm ihtiyaçlarınızı getirirseniz herhangi bir para harcamak zorunda kalmazsınız. Bölgede kampçılar için birçok tesis de bulunuyor. 

PAŞA YAYLASI KAMP ALANI, MERKEZ: Aydın şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Paşa Yaylası, Cevizli Dağı’nın 1200 metre yüksekliğinde doğa ile buluşabileceğiniz, serin ve sessiz bir ortam. Eğer orman gezmeyi seviyorsanız ağaçlarla dolu bu bölgede iyi vakit geçireceksiniz. Ayrıca bölgede Aydın Belediyesi’nin işlettiği bir otel ve birkaç eski yayla evi bulunuyor. Bunlar dışında kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. 

CENNET KOYU KAMP ALANI, KUŞADASI: Koy çevresi yemyeşil ağaçlarla çevrili olan Cennet Koy, birçok kişi için isminin hakkını veren bir yer. Hem piknik yapmak hem de denize girmek için çok uygun olan alan, kampçıların sıkça tercih ettiği denizin dibindeki bir koy. Bunun yanında çadır kamp yerleri, mangal yakılabilir alanlar, piknik masaları ve yürüyüş yolları da mevcut. Tesis bulunmayan koyda yiyecek ve içecek ihtiyacı koy yakınlarındaki büfelerden tedarik edilebilir. 

AKBÜK KOYU KAMP ALANLARI, DİDİM: Geniş ve altın sarısı kumsalları ile halka açık ücretsiz bir yer olan Akbük Sahili, ilçe merkezine 20 km mesafede bulunuyor. Doğal güzelliğiyle hem ağaçlık bölgesi hem de çadır kamp alanı olan Akbük Koyu çevresinde tesis bulunmasa da bölge yakınındaki diğer halk plajlarından ihtiyaçlar giderilebiliyor. Ayrıca koya ulaşım da kolay. Didim ve Aydın şehir merkezinden her gün belirli saatlerde minibüsler hareket ediyor. 

BAĞARCIK KUTSAL ALANI, KOÇARLI: Aydın’ın Bağarcık Köyü’ne vardıktan sonra yaklaşık 1 saat boyunca yürüme ardından sizi Zeus’un Tapınağı ve Helenistik figürlerle karşılayacak Bağarcık Kutsal Alanı, Latmos Dağı’nda çevresinde bulunan kamp alanı. Kamp sevenler tarafından oldukça sevilen bu alan tarih sevenler için uygun bir mekân. Kamp alanı tamamen doğanın içinde, bu nedenle yakın çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir yer yok. 

SARIKUM PLAJI KAMP ALANI, DİDİM: Kalabalıktan uzak denize yakın bir yere gitmek istiyorsanız Sarıkum Plajı doğanın tadını çıkarmak için en uygun plajlardan biri. El değmemiş çevresi ve sessizliğiyle dikkat çeken Sarıkum’da normal olarak hiçbir tesis bulunmuyor. Kampınızı istediğiniz yere kurabileceğiniz bu alana gitmek için ise toplu taşıma mevcut. 

DANİŞMENT TEPELER KAMP ALANI, EFELER: Hem uzağa gitmek istemiyor hem de yüksek tepelerdeki yaylaları mı gezmek istiyorsunuz? Şehir merkezine yakınlığıyla ve yeşil bitki örtüsüyle sıcaktan ve şehrin gürültülü havasından kaçmak isteyenler için Danişment Tepeleri için en uygun yerlerden biri olabilir. Ulaşımı da kolay olan kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. 

NAZİLLİ SÜMER PARK KAMP ALANI, MERKEZ: Sümer Park şehrin içinde kalıp kafa olarak şehirden uzaklaşmak isteyenler için uygun bir yer. Nazilli’de bulunan ve sık sık piknik yapılan bölgede kamp da atılabiliyor. Şehre çok yakın olmasından dolayı isteyen kişiler için günü birlik bir tatil olabilir. Ulaşımın kolay olduğu alanda tesisler bulunuyor.