Ateşli silahlarla yaşamını yitiren çocukların aileleri isyan etti: 'Pırıl pırıl evlatlarımızı kaybettik'
Umut Vakfı tarafından bireysel silahlanmaya dikkat çekmek ve önüne geçmek için 28 Eylül 12.00’de Maçka Demokrasi Parkı’nda “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” etkinliği düzenlenecek.
Rengin TemoçinTürkiye’de her yıl binlerce yurttaş silahlı şiddetten yaşamını yitiriyor. Umut Vakfı tarafından bireysel silahlanmaya dikkat çekmek ve önüne geçmek için her yıl 28 Eylül’de düzenlenen “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” etkinliği bugün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 12.00’de yapılacak. Cumhuriyet, Bireysel Silahsızlanma gününde mağdur ailelerle ve Umut Vakfı’yla konuştu.
Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Sultangazi’de 2015’te arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada yorgun mermiyle yaralandıktan iki yıl sonra yaşamını yitirdi. 17 yaşındaki oğlunu kaybeden baba Bülent Çavuş, “Kendimiz çevredekilere sorarak araştırdık. Yorgun merminin nereden geldiğini bulamadık. Hayatımız bir mermi yüzünden gitti. Bu ülkede adalet aramak zor. Devlet içinde birbiriyle kavga ederken dışarıdaki halkı dinleyen yok” dedi.
Emir Yuşa Atıcı ise geçen yıl Trabzon’da fındık bahçesindeyken yorgun mermiyle yaşamını yitirdi. 15 yaşındaki oğlunu kaybeden Mustafa Atıcı ise “Pırıl pırıl bir evladı kaybettik. Soruşturma devam ediyor ama henüz somut bir gelişme olmadı. Önlem alınmazsa daha çok evladımızı kaybederiz” diye konuştu.
‘YORGUN MERMİ OLAYLARI ARTTI’
Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatrist Dr. Ayhan Akcan ise, "Özellikle yorgun mermi gibi açık ateş etmek yoluyla yaralananların ve ölenlerin sayısı arttı. Kamu spotu yapılmalı, vatandaş nelere yol açabileceğini bilsin. Havaya ateş edildiğinde kolluk kuvvetlerini harekete geçirecek bir ihbar hattı kurulsun. Ruhsat süresi 5 yıldan 2 yıla indirilmeli, ciddi bir sağlık muayanesi yapılmalı" dedi.