Zeytin ağaçları göz göre göre yandı

Depremler sonrası Hatay’da zeytin ağaçları ve buğday tarlalarının bulunduğu arazinin kamulaştırılması ile gündeme gelen Dikmece köyünde yangın çıktı.

Çağdaş Bayraktar

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da acil kamulaştırılma kapsamına alınan ve TOKİ yapılması planlanan arazide yangın çıktı. Saat 14.00 civarında başlayan yangın 1 saat içinde kontrol altına alındı.

Zeytin ağaçları ve buğday tarlalarının bulunduğu arazinin kamulaştırılması ile gündeme gelen Dikmece Köyü’nde yangın çıktı. 21 dönüm arazinin yandığı yangın sonrası Cumhuriyet’e konuşan arazi sahibi Adnan Korkmaz, “Elektrik direklerinde temas sorunu vardı ve tellerin birbirine değme durumu ile ilgili yetkilileri üç gün önce de uyarmıştık, arazi göz göre göre yandı” diyerek tepki gösterdi. Depremde 4 evi ve 8 dükkanının kullanılamaz hale geldiğini belirten Korkmaz, şunları söyledi:



"TEDAŞ'TAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

“Antakya Ticaret Odası Meclis Üyesiyim. Toroslar EDAŞ ’a ihbarda bulunduğumuz halde dikkate alan olmadı. İskenderun’da konteynerde kalıyorum. Yangını duyunca itfaiyeyi aradım, 60 km uzakta olduğum halde ben onlardan çabuk geldim. Bunun başımıza geleceğini gördüğümüz için muhtarı bile aramış, yetkililere durumu bildirmiştik. Yeterince sorunumuz yok gibi şimdi de böyle bir sorunla karşı karşıya bırakıldım. TEDAŞ’tan zararımın karşılanması için şikayetçi olacağım.”