İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Kamu görevlileri soruşturulmalı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Yenidoğan Çetesi'ni protesto etti. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, “Gerçek, çöken bir sağlık sistemidir ve sorumluları bellidir. Yürütme ve denetim görevini elinde tutan kamu yöneticilerinin, sağlık müdürlüğü yetkililerinin soruşturulması gerekir” dedi.

Yusuf Körükmez

Yenidoğan Çetesi’nin neden olduğu 12 bebeğin ölümününü İzmir'de protesto edildi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Türkan Saylan Kültür Merkez önünde toplanan meslek örgütleri, STK, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar “Sağlıkta özelleşmenin son kurbanları: Bebekler” yazılı pankart açtı. Alkışlarla olayı protesto eden grup sık sık  “Sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “Yenidoğan çetesi AKP’nin eseri”, “Sağlığa bakan aranıyor”, “Çetelerin babası Sağlık Bakanı”, “AKP elini çocuklardan çek”, “Sağlık halktır satılamaz” sloganları attı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, faillere en yüksek cezanın verilmesini talep etti. Yüksel, “Kamu yöneticilerinin sistemin yarattığı bu kara tabloyu, işini hakkıyla yapan hekim ve sağlık çalışanlarına yükleyerek, suçu üstlerinden atma çabaları gerçeğin üstünü örtme gayretinden öte değildir. Gerçek, sağlıkta dönüşüm programının halk sağlığı üzerindeki yıkıcı etkisidir. Gerçek, koruyucu sağlık hizmetlerinin yok sayılmasıdır. Gerçek, aşı bulamamak, ilacı parasız alamamaktır. Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık sistemimizi çökertmiştir. Gerçek, çöken bir sağlık sistemidir ve bunun sorumluları bellidir. Yürütme ve denetim görevini elinde tutan kamu yöneticilerinin, sağlık müdürlüğü yetkililerinin, görev ihmali yönünden soruşturulması gerekir” dedi.

“Sağlıkta ticaret ölüm getirmiştir” diye devam eden Yüksel, “Kar odaklı bu yönetim anlayışı canımızı yakmaktadır ve yakmaya da devam edecektir. Herkese eşit ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetinin kamu eliyle sunulması sağlanmalıdır. Beklemeden, oyalanmadan. Hemen, şimdi...” ifadelerini kullandı.