Hizbullah’ın oluşumları, Hamas ve diğer İhvancı örgütler için destek çağrısında bulundu

HÜDAPAR’lı Aslan’ın İsrail ile savaşılması gerektiğini söylemesi üzerine ADD Genel Başkanı Bozkurt, “Bunlar Cumhuriyet ve Türklük karşıtı hezeyanlarından doğmaktadır” dedi.

Aytunç Ürkmez

Dinci-gerici örgütler, Türkiye’de ihvancı Hamas propagandasını sürdürüyor. Bu kapsamda MEB’e bağlı okullarda yaz kursu alan öğrencilere TÜGVA tarafından İsrail tarafından öldürülen eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin konuşmaları dinletildi. Bunun yanı sıra HÜDA PAR ve Hizbullah’ın dernek ve vakıfları ise yaptıkları miting ve yürüyüşlerde Hamas propagandasını sürdürüyor. Bunun en son örneği ise önceki gün Hizbullah’ın MEB yapılanması Peygamber Sevdalıları Platformu ve Özgür Kudüs Plaftorumu tarafından İstabul’da yapılan basın açıklamasında yaşandı. 

‘SİYONİSTLER GÜÇTEN ANLAR’

İki platform tarafından İstanbul Eminönü’nde yapılan basın açıklamasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan konuştu. Kaya, İslamlık ülkelerinin Gazze’de yaşananlara gerekli tepkiyi vermediğini savunan Kaya, “Küfür, tek millet olmanın gereğini yerine getirirken İslam ümmetindeki dağınıklık ve ihtilaflar içimizi acıtıyor” dedi. İsrail’in Kuran’da lanetlenen bir ulus olduğunu iddia eden Kaya, şunları söyledi:

“Allah peygamber katili bu kavmi Kuranı Kerim’de bizlere tanıtmıştır. Allah’ın peygamberi de melun kavimle mücadelenin pratiğini nihayeti Hayber olan savaşlar silsilesi ile ortaya koymuştur. Dolayısıyla, ‘siyonistler ancak güçten anlar’ tezi peygamber efendimizin uygulamalarıyla da örtüşmektedir. Bu nedenle direnişin ana arteri Hamas ve diğer direniş grupları ile Filistin dışında siyonistlere darbe vuran direniş ekseni öncelikle askeri olmak üzere ekonomik ve siyasi olarak desteklenmelidir.”

‘HÜDA PAR’IN CİDDİYE ALINACAK BİR YANI YOK’

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “HÜDA PAR’ı Meclis’e taşıyan Cumhur İttifakı HÜDA PAR”ı aklamaya çalışıyor ama bu yapı terör örgütleriyle iç içedir. ‘Ümmetiz’ diyorlar ama cumhuriyet, ümmeti millet yapmıştır. Bu yapılar Türkiye karşıtıdırlar. Bunlar ümmetiz derler ama asla bir araya gelemeyecek insan topluluğundan bahsederler. İsrail Gazze’de katliam yapıyor ama hangi İslam ülkesi Gazze’ye yönelik bir eylemde bulundu. İsmail Haniye, İran’da öldürüldü, ‘Koruyamadın’ diye karşı çıkabildiler mi? Ya da Haniye neden ABD’nin güdümündeki Katar’a gömüldü? Bunlar cumhuriyet ve Türklük karşıtı hezeyanlarından doğmaktadır. HÜDA PAR’ın ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Türk milletinin bir parçası olmadıkları kesin. O zaman hangi ümmetin parçası, bunu cevaplasınlar” dedi.

'KARŞI DEVRİM HAMLESİ'

Aslan'ın ifadelerine karşı Laiklik Meclisi Dönem Sözcüsü Umut Kuruç da şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizde bütün gerici uygulamalara ve saldırılara eşlik eden sürekli bir ümmet ve cihat vurgusunun güçlendiğini görüyoruz. Bu siyasi iktidarın en yetkili ağızlarından tarikat-cemaat ve İslamcı terör örgütlerinin ortak dili haline gelmiş durumda. Bu yapılar şeriat, cihat çağrıları, ümmet vurgularıyla Türkiye’nin dört bir yanında bir faaliyet içerisindeler. Bu sözler ve faaliyetler bütünlüklü olarak nitelediğimiz karşı devrim hamlesinin parçasıdır."