Erdoğan sinyal vermişti: Kabine değişikliği için hangi bakanların ismi geçiyor?

AKP içinde kabine revizyonu beklenirken bu kez sinyal Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan geldi. AKP kulislerinde değiştirilmesi ihtimali en çok konuşulan isimlerin başında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un olduğu iddia edildi. İşte kulislerde konuşulanlar...

cumhuriyet.com.tr

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine'de değişiklik olabileceğinin mesajını verdi.

Arnavutluk dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" dedi.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Kabine değişikliği için AKP kulislerinde konuşulanlara bakarak bir liste çıkarmak mümkün…

Öncelikle Erdoğan’ın, kabinenin ana gövdesini oluşturduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında bir değişiklik yapması beklenmiyor.

DEĞİŞİKLİK İÇİN KONUŞULAN BAKANLIKLAR

Kulislerde değiştirilmesi ihtimali en çok konuşulan isimlerin başında ise son aylarda artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın da hışmına uğradıkları iddia edilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var.

AKP’nin son yıllarında yoğun eleştiri konusu olan tarım alanında da yeni bakan İbrahim Yumaklı bir fark yaratabilmiş değil. O nedenle Bakan Yumaklı değişirse de sürpriz olarak değerlendirilmeyecek.

BAŞKA İSİMLER DE GÜNDEMDE

Kulislerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da 'eleme potasında oldukları' konuşuluyor.