Ekim ayında çalışma yaşamına dair iktidar vaatlerine ilişkin hazırlıklar başlıyor

CHP, şu ana kadar eğitim ve sağlık çalıştayları gerçekleştirdi. Bu çalıştayların gölge kabine üyelerinin alanlarına göre devam edeceğini söyeleyen CHP kurmayları, ekim sonunda da İstanbul’da emek çalıştayı planlandığını aktardı.

Sarp Sağkal

İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın ardından Halkçılık Programı adı altında yeni bir program yazmak için kolları sıvayan CHP, şu ana kadar eğitim ve sağlık çalıştayları gerçekleştirdi. Bu çalıştayların Gölge Kabine üyelerinin alanlarına göre devam edeceğini söyeleyen CHP kurmayları, ekim sonunda da İstanbul’da emek çalıştayı planlandığını aktardı. İlk olarak gelecek haftadan itibaren sendikalarla Ankara’da buluşmalar planladıklarını aktaran CHP kurmayları, “Nisan sonuna kadar çalışma hayatında iktidardan farklı nasıl bir düzen vaadediyoruz, bunu hazırlamak istiyoruz. Bunu da birkaç aşamada gerçekleştireceğiz. Önce sendika ve emek örgütleriyle bir araya geleceğiz. Akademik dünyadan çalışmamıza katkı alacağız. Sürecin sonunda da 81 ilde emek bürolarımızdan ve örgütlerimizden katkı aldığımız toplantılar yapacağız. Ekim sonunda özellikle güvencesiz çalışma üzerine bir çalıştay gerçekleştireceğiz” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kasım 2025 için erken seçim çağrısı yaptığını anımsatan kurmaylar, “O tarihte seçim olabilmesi için iktidar politikamızı belirlemiş olmamız lazım. O yüzden biz de o güne hazır olacağız. Mesela insanların günlük hayatta şikayet ettiği uzun mesailerin ‘esnek mesai’ diye pazarlandığını; kendi vaadimizin ise insanca koşullarda, işçilerin hakkını aldığı bir düzen olduğunu anlatacağız. Farklı illerde yaptığımız buluşmalar sayesinde iktidar planlarımızı örgütümüzle de konuşmuş olacağız” ifadelerini kullandı. 

YALANLAR VE GERÇEKLER

Bunun dışında “yalanlar ve gerçekler” adı altında bir çalışma daha düşündüklerini söyleyen partililer, “Şu anda partimizin zaten bir seçim varmış gibi ‘Var Bir Çaresi’ sloganıyla yürüttüğü kampanya sürüyor. Bunun yanında ‘Yalanlar ve Gerçekler’ diye bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. İktidarın çalışma hayatıyla ilgili söylediği yalanlar var. Mesela ‘EYT bütçeye yük’ diyorlar. Biz bu yalanı ve gerçeklerini ortaya koyan ve gerçeğini anlatan bir çalışma düşünüyoruz” diye konuştu. Öte yandan partinin farklı temalarda sürdürdüğü mitinglere ilişkin de konuşan kurmaylar “Şu sıralar Gölge Kabinemiz kendi alanlarındaki program çalışmalarına odaklandı. Çünkü bu program bizim seçim beyannamemiz olacak ve iktidarda yapacaklarımızı içerecek. O yüzden mitingden çok şu an herkes parti programına yöneldi. Mitingler yine halkın ihtiyacı ve talebine göre olabilir” dedi.