Zorla getirilecekler
Şike Davası’nda tanıklardan hiçbiri mahkemeye gelmedi. Duruşma 18 Eylül’e ertelendi.
Hilmi Türkay /CumhuriyetŞen’in ‘cesurca’ yaptığı konuşması büyük dikkatle izlendi. Bir diğer avukat Köksal Bayraktar ise şikenin olmadığını bir kez daha yinelerken “Ses kayıtları hukuka aykırıdır” yorumunu yaptı. Geçen duruşmada talep edilen maçlara dair gözlemci ve hakem raporlarının mahkemeye ulaştığı açıklandı. Bu Aziz Yıldırım’ın katılmadığı ikinci duruşma oldu. Cengiz Zülfikaroğlu, Bülent Uygun duruşmada yer alırken, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu ise gecikmeli katıldı.
‘Akın’ın menajeriyle görüştük’
Serdal Adalı yönetiminde yer alan o dönemin yöneticilerinden Cengiz Zülfikaroğlu ilk konuşmacıydı. Zülfikaroğlu: “Teknik direktörümüz Tayfur Havutçu ‘yerli oyuncu eksik’ dedi. Beşiktaş’ın kamp yaptığı otelde İbrahim Akın’ın menajeriyle görüştük. Zaten bir transfer görüşmesi değil, bilgi amaçlıydı. Görüşmeler yapıldığında İBB’yle kupa finalinde rakip olacağımız belli değildi. Görüşmelerden Yıldırım Demirören’e bilgi vermedik.”
Uygun: Şikeyi önleme girişimi
Daha sonra sanıklardan Bülent Uygun ifade verdi. Uygun şu ifadeleri kullandı: “Buca’daki emniyet müdürü gözaltına alınan menajerlere ‘İstediğim ifadeyi ver 2.5 milyon tazminat alırsınız’ dedi. Ayrıldığım eşimin iftira içerikli mesajlarını delil olalarak sundular. İtibarsızlaştırdılar. Eskişehirspor’un başındayken Ali Kıratlı (dava sanıklarından) bana, takıma 1.5 milyon lira teşvik geldiğini söyledi. Ben de kimsenin bana böyle bir şeye cesaret edemeyeceğini söyledim. Gelirse kaptana (Ümit Karan) veya Trabzon doğumlu futbolcuya geleceğini söyledim.” Bülent Uygun, Eskişehirspor’da Trabzon doğumlu futbolcu olarak Batuhan Karadeniz’i gösterdi. Trabzonspor avukatı ise, Batuhan’ın İstanbul Beyoğlu doğumlu olduğunu dile getirdi. Uygun da bunun üzerine oyuncunun köken olarak Trabzonlu olduğunu belirtti. Uygun daha sonra, şöyle konuştu: “Sedat Peker’den de yargılandım. Sonra Aziz Yıldırım’la da yargılandım. Yıldırım’ı hiç sevmem, çünkü beni F.Bahçe teknik direktörlüğüne layık bulmuyordu.”
Dosya savcılığa gönderildi
Mahkemenin aldığı önem taşıyan kararlar şöyle:
- Dosyada bütün sanıklar için aileleri, yakınları, vekalet ve müdafi ilişkisi olan avukatlarla ilgili dinlemelerin dosyadan çıkarılmasına ve delil olarak değerlendirilmeme,
- Ses kayıtlarının kopyalarının istendiğinde sanık vekillerine verilmesine,
- Davet edilmelerine rağmen gelmeyen Göksel Gümüşdağ, Abdullah, Avcı, Ali Parlak ve Lutfi Arıboğan’ın gerekirse zorla getirilmelerine,
- Dosyanın mütalaa için Cumhuriyet Savcılığı’na tevdine, karar verildi.